Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Κρανίδι, Ερμιονίδα, Επίδαυρος δεν υπάρχει!!!

αναδμοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του βουλευτή Αργολίδας κου Γιάννη Μανιάτη


ΔΙΠΛΟ "ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ


9/4/2008


Διπλό «ΟΧΙ» εισέπραξε ο βουλευτής Αργολίδας και Εισηγητής του ΚΤΕ ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, από την κυβέρνηση αναφορικά με τα δύο μεγάλα αναπτυξιακά θέματα που απασχολούν την Ερμιονίδα: Το φράγμα της Τζερτζελιάς και την αναβάθμιση του Οδικού Άξονα Κρανίδι – Τραχειά – Κολιάκι – Επίδαυρος.

Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από τις απαντήσεις που απέστειλε ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Θ. Ξανθόπουλος στις 7/3/2008, μετά από σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή Αργολίδας στη Βουλή. Επιπλέον, οι απαντήσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν από τις απαντήσεις που έδωσε ο Γ. Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Ν. Αγγελόπουλος, τη Δευτέρα 31/3/2008 στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή Αργολίδας.Χαρακτηριστικά, μάλιστα, στην τοποθέτησή του στη Βουλή για το θέμα της οδικής απομόνωσης της Ερμιονίδας, ο Γ. Γ. της Περιφέρειας απάντησε: «Κρανίδι, Ερμιονίδα, Επίδαυρος δεν υπάρχει»!! (σελ.34 των Πρακτικών της συνεδρίασης).

Για δε την Τζερτζελιά, η απάντηση ήταν: «Το φράγμα της Τζερτζελιάς είναι ύδρευσης. Ό,τι αφορά φράγματα άρδευσης, θα αντιμετωπιστεί από το τομεακό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με το οποίο έχουμε συζητήσει. Ένα μεγάλο τέτοιο έργο είναι και το φράγμα του Ασωπού, το οποίο μπορεί να λύσει τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής». (σελ. 35 των Πρακτικών της συνεδρίασης).

Αντίθετα, στη σχετική έγγραφη απάντηση που έχει αποστείλει στο βουλευτή Αργολίδας σημειώνει: «αυτό το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να προταθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων». Ουσιαστικά δηλαδή πλήρης σύγχυση πληροφοριών, προκειμένου να αποκρυφτεί η αλήθεια.

Στις σχετικές απαντήσεις – έγγραφα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που απέστειλε ο Υφυπουργός κ. Θ. Ξανθόπουλος στον κ. Μανιάτη για τα θέματα αυτά, αναφέρεται:ΦΡΑΓΜΑ ΤΖΕΡΤΖΕΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ«Σε απάντηση της αναφερόμενης ερώτησης του Βουλευτή Αργολίδας, κ. Γιάννη Μανιάτη, για το έργο Φράγμα Τζερτζελιάς στην Αργολίδα, σας γνωρίζουμε ότι το ΠΕΠ Πελοποννήσου για την 4η Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 χρηματοδοτεί μόνο δράσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Π.Τ.Α.). Για το λόγο αυτό το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να προταθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΡΑΝΙΔΙ – ΤΡΑΧΕΙΑ – ΚΟΛΙΑΚΙ - ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
«Σε απάντηση της αναφερόμενης ερώτησης του Βουλευτή Αργολίδας, κ. Γιάννη Μανιάτη για το έργο Αναβάθμιση Οδικού Άξονα Κρανίδι – Τραχειά – Κολιάκι – Επίδαυρος, σας γνωρίζουμε ότι: 1)Ένα τμήμα του συγκεκριμένου οδικού άξονα (παράκαμψη Διδύμων) υλοποιείται από την Ν.Α. Αργολίδας με χρηματοδότηση της ΠΕΠ Πελοποννήσου 2000-2006. 2)Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2007-2013 και εφόσον υπάρχει ωρίμανση του υλοποιημένου τμήματος η Περιφέρεια θα εξετάσει θετικά σχετικό αίτημα της Ν.Α. Αργολίδας».


Αναφορικά με το θέμα, ο κ. Μανιάτης, δήλωσε τα ακόλουθα:«Η Ερμιονίδα εισπράττει διπλή άρνηση και για τα δύο μεγάλα αναπτυξιακά θέματα που την αφορούν. Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γ. Σουφλιάς αρνείται να εντάξει τον οδικό άξονα στον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό. Ο Υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Αλογοσκούφης, έχει αρνηθεί κατά το παρελθόν την πρότασή μου και πρόταση του τ. Δημάρχου Κρανιδίου, Δημ. Καμιζή, να ενταχθεί το έργο στις Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

Η Τζερτζελια, η μοναδική σοβαρή ευκαιρία να απομακρυνθεί ο τεράστιος κίνδυνος ερημοποίησης της Ερμιονίδας, απορρίπτεται επίσης.Θεωρώ ότι επειδή το ΕΣΠΑ 2007-2013 και η σημερινή συγκυρία αποτελούν την τελευταία ευκαιρία ολόκληρης της επαρχίας για αναπτυξιακή διέξοδο, απαιτείται όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν μπορούν πια να κρύβονται πίσω από κομματικές ταμπέλες. Ο λαός της Ερμιονίδας και γνωρίζει και τιμωρεί».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πότε θα κατανοήσουμε όλοι μας οτι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα! η επαρχία θα αδειάζει σιγά σιγά γιατί αντί να γίνονται έργα υποδομής κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτήν όπως φαίνεται από το όχι στο φράγμα της Τζερτζελιάς και το οχι για την καλυέρευση οδικού δικτύου Επιδαύρου - Κρανιδίου...αλλά εμείς φταίμε που πάμε και τους ξαναψηφίζουμε!!!