Είναι αφάνταστα σπουδαίο σήμερα, να κρατάει κανείς το λογικό του στη θέση του και να το διατηρεί σε σωστή λειτουργία. Σήμερα οι άνθρωποι ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ. Είτε από παρορμητισμό και εμπάθειες και προκαταλήψεις και φανατισμούς, είτε από αφελότητα και πλαδαρότητα, ως θύματα των ΜΜΕ και των εντυπώσεων, αρνούνται να σκεφθούν ήρεμα, νηφάλια, διεισδυτικά, επιμελημένα, με ΕΥΘΥΚΡΙΣΙΑ. Και η Βουλγαρική αυτή Ιστοσελίδα εκεί ποντάρει. Στις πρόχειρες γνώσεις και στις εντυπώσεις..
Πρέπει δε να επαναλάβω οτι ένας από τους σκοπούς αυτής της Κοινότητος των "Πνευματικών Οδοιπόρων" είναι και τούτος: να κρατήσουμε το μυαλό μας στη θέση του, να το σώσουμε από τις παραφθορές και τις απάτες.. Να το σώσουμε!
Παρατηρήσατε γενικότερα αυτό το μεγάλο έγκλημα του σημερινού ανθρώπου απέναντι στην Ιστορία. Αυτήν την ειδεχθή ασέβεια και ασέλγεια στην Ιστορία, στα ίδια τα γεγονότα δηλαδή. Σε Ανατολή και Δύση, Καπιταλιστές και Σοσιαλιστές ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ και ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ την Ιστορία, την Αλήθεια. Αδίστακτα εφορμούν πάνω στα γεγονότα και τα διαστρεβλώνουν κατά το συμφέρον τους. Κι αν αύριο το συμφέρον τους γίνει αλλοιώτικο, θα αλλάξουν πάλι την Ιστορία. Δε μιλάω γιά "κρίσεις και αποτιμήσεις", γιά αναλύσεις, που ο καθένας δικαιούται να κάνει. Μιλώ γιά τη θέση "δεν έγινε έτσι όπως μας τα είπαν, αλλά αλλοιώς"! Σας θυμίζω αυτό το εξάμβλωμα της κατάπτυστης Ρεπούση (Ιστορία της στ'δημοτικού) που επιχειρούσε να ωραιοποιήσει τα πάντα γύρω από τους Τούρκους, επειδή έτσι την πλήρωσαν να κάνει οι Αμερικάνοι και ο τυχοδιώκτης Σόρος. Προφανώς αγνοείτε και δράττομαι της ευκαιρίας να σας το γνωστοποιήσω, ότι γύρω στο 1986 σε θρησκευτικό επίπεδο (Οικουμενισμού) έγινε προσέγγιση με Μονοφυσιτικές Ομάδες και συμφωνήθηκε να ξαναγραφεί η Ιστορία γύρω από τα χρόνια της αποσχίσεώς τους (450 μΧ περίπου) και να διδάσκονται έτσι οι νέες γενιές, μέχρι να ξεχάσουν τις διαφορές.. Αυτά είναι σημεία των καιρών, (σημεία και τέρατα) που "όσοι πιστοί" πρέπει άγρυπνα να στιγματίζουμε..
Ως προς τα επιχειρήματα γιά την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, θα σας παραπέμψω στον Νικ.Μάρτη, πρ. Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στα θέματα αυτά. Επίσης ο Νικ.Μέρτζος έχει γράψει γιά τα νεώτερα χρόνια. Και ένα ευσύνοπτο βιβλίο της Φιλολόγου Άννας Αναστασάκου θα το βρείτε στις Εκδόσεις του Σωτήρα. Αξίζει.
Πρόχειρα φέρνω στο προσκήνιο της συζήτησης 2-3 επιχειρήματα, γιά έναν σύντομο κατατοπισμό.
1. Οι Σέρβοι εμφανίστηκαν στα Βαλκάνια γύρω στο 600 μΧ και είναι σλαβικό-ρωσικό φύλο. (η ρίζα τους πιό πίσω είναι από τη Σκανδιναυϊα. τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά: ξανθοί, γαλανά μάτια, μιά φινέτσα στο χαρακτήρα και τον ψυχισμό). Οι Βούλγαροι εμφανίσθηκαν στα Βαλκάνια ως ορδές (άτακτα στίφη) μετά το 700 μΧ παρενόχλησαν την Κων/πολη το 712 μΧ και στη συνέχεια τις επαρχίες γύρω από το Δούναβη, ενώ το 764 έχουμε την πρώτη συνθήκη με το Βυζάντιο. Προέρχονται, όπως το δείχνει και η ονομασία τους, από την περιοχή του ποταμού Βόλγα, και πιό πίσω από Τουρανικές-Μογγολικές φυλές. ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, μελαχρινοί, με τα μήλα του προσώπου εξογκωμένα (χαρακτηριστικό των μογγόλων) και βάρβαροι στο έπακρο. Το γλωσσικό ιδίωμα του ενός και του άλλου λαού έχει την αντίστοιχη γενεαλογία, στο διάβα του χρόνου όμως έγιναν ανταλλαγές και προσμίξεις. Και, φυσικά, δεν έχουν καμιά συγγένεια και καμιά σχέση με την ελληνική γλώσσα.
2.Ετυμολογία του Αλέξανδρος.: Ετυμολογίες μπορεί να κατασκευάσει κανείς όσες θέλει.. Το Αλέξανδρος είναι απόλυτα ελληνική λέξη και το συναντούμε συχνά στην ελληνική αρχαιότητα (πίσω από τον 5ον αι.πΧ, όταν δεν υπήρχαν ούτε Βουλγαρικά, ούτε Αλβανικά στον ορίζοντα, και δεν υπάρχει βέβαια σε κανένα βουλγαρικό πρόσωπο (Ασάν, Τελέτζης, Κρούμος, Βόγορις κοκ).
3. Οι Μακεδόνες πολέμησαν στο πλευρό των Περσών! Τί φαντάζεσθε δηλαδή; Στις Θερμοπύλες, στο Μαραθώνα, στη Σαλαμίνα, υπήρχαν απέναντι στους συνασπισμένους Έλληνες Μακεδόνες; Όχι βέβαια. Απλά, υπήρξαν περιπτώσεις, που Έλληνες (γενικά, δηλ. και Αθηναίοι και Σπαρτιάτες) πήγαιναν ως μισθοφόροι στην Ανατολή, όπως έγινε με τον Ξενοφώντα και τους μυρίους του. Ήταν πόλεμοι εσωτερικών διενέξεων της βαθειάς Ανατολής και όχι πόλεμοι Περσών εναντίον Ελλήνων. Κοντά στο νου κι' η γνώση. Έλεος.
4. Ο Αλέξανδρος σε μιά φάση επιθέσεως, κατά την εκστρατεία του, φώναξε στους στρατιώτες του "μακεδονιστί". Ε, ωραία. Και αυτό ήταν βουλγαρικό επιφώνημα, έτσι; Πήγε να τους εμψυχώσει με το "γιούργια! μακεδόνσκα".. Τί φαντάζεσθε; Τί μας καλούνε να φαντασθούμε; Αλήθεια, δε μας λένε αυτοί, τί περίπου φώναξε ο Αλέξανδρος; Απάντηση: Δεν ήταν ξενικά λόγια, αλλά τρόπος-χροιά φωνής και διάλεκτος τοπικής ιδιωματικής, όπως σήμερα ξεχωρίζουμε τους Κρήτες, τους Ρουμελιώτες, τους Κυπρίους και τους Ποντίους. Εδώ έχουμε κατεβατά ολόκληρα του Αριστοτέλη, σε άπταιστη ελληνική. Γλώσσα και σκέψη Ελληνική. Ο Αριστοτέλης ήταν Μακεδόνας, από τα Στάγειρα της Χαλκιδικής, και ήταν δάσκαλος του Αλεξάνδρου. Πώς τον δίδασκε; Στα Αγγλικά μήπως; Και γιατί δε μας δείχνουν μιά μόνο επιγραφή όχι της προ Χριστού εποχής αλλά καν του 700 μΧ. Οι άνθρωποι απλά δεν ξέραν γράμματα μέχρι το 900 μΧ !!! Ούτε απλές ζωγραφιές δεν άφησαν (αφού ήταν βάρβαροι και η μόνη έννοια τους ήταν να κάνουν επιδρομές και να ληστεύουν)..
δε λέω τίποτε άλλο...
παρά μόνον εύχομαι"καλά μυαλά"...
Ευχαριστούμε τον π. Ιερόθεο για τις σκέψεις του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου