Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

“Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”

Σύσκεψη για την πυροπροστασία του Αγίου Όρους
Γράφει ο/η Αιμίλιος Πολυγένης

Πηγή Romfea.gr

<span class=
Ιερά Επιστασία
Άγιον Όρος - Ευρεία σύσκεψη με θέμα την πυροπροστασία του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε,

για δεύτερη φορά με πρωτοβουλία της Ιεράς Κοινότητας, στις Καρυές Αγίου Όρους την Tρίτη 31 Mαρτίου.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρωτεπιστάτη του Aγίου Oρους Γέροντος ιερομονάχου Στεφάνου, Xιλιανδαρινού, μελών της Iεράς Kοινότητας και των υπευθύνων για την πυροπροστασία μοναχών κάθε Mονής.


Στην σύσκεψη προήδρευσε ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα και Προέδρου του ΚεΔΑΚ καθηγητή Λουκά Ανανίκα, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Κορτσάρης, και συμμετείχαν ο αναπλ. διοικητής του Αγίου Όρους κ. Aρίστος Κασμίρογλου, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΚεΔΑΚ, της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, της Νομαρχίας Χαλκιδικής, του Δασαρχείου Aρναίας κ.α. φορέων.


Τέλος στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου σχεδιασμού, οργάνωσης και εφαρμογής του προγράμματος πυροπροστασίας του Αγίου Όρους και διάθεσης πιστώσεων για τη νέα θερινή περίοδο, καθώς επίσης και θέματα που αφορούν στην ενίσχυση του Πυροσβεστικού Kλιμακίου του Aγίου ‘Oρους, και της ήδη υπάρχουσας υλικοτεχνικής υποδομής (υδατοδεξαμενές, πυροφυλάκεια, συντήρηση δασικού οδικού δικτύου, προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων κ.α.)

Παρεμβάσεις σχόλιο: Εμείς εδώ τι κάνουμε..;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια: