Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Η ίδρυση νέου συλλόγου στα Δίδυμα

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΥΜΩΝ

«ΟΙ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ»

Ιδρύεται Προοδευτικός Σύλλογος με την επωνυμία «Οι Διόσκουροι» με έδρα τα Δίδυμα Αργολίδας. Ο Σύλλογος έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Αρχή του θεωρεί την κοινωνική προσφορά που βασίζεται στον εθελοντισμό.

Σκοποί του Συλλόγου είναι:

· Η παροχή δυνατότητας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Διδύμων για έκφραση και συμμετοχή σε συλλογική κοινωνική δράση.

· Η ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων, η αλληλεγγύη, η προσπάθεια για ηθική, πνευματική, πολιτιστική και μορφωτική προαγωγή.

· Η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για ψυχαγωγικές, πνευματικές και αθλητικές δραστηριότητες.

· Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των κρατικών φορέων για τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα που απειλούν το μέλλον του τόπου και τη δημόσια υγεία.

· Ο εξωραϊσμός του χωριού, η βελτίωση της φυσικής ομορφιάς του, η δεντροφύτευση, η ανακύκλωση, η προστασία και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου καθώς και των παραλίων.

· Η προστασία και η προβολή των αξιόλογων μνημείων της περιοχής, των Σπηλαίων, των Εξωκλησιών, της Μονής του Αυγού.

· Η συγκέντρωση και καταγραφή των προβλημάτων που αφορούν το χωριό μας και ανάλυση, μελέτη, προώθηση και υποβολή προτάσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές για διεκδίκηση των λύσεών τους. Αντιπροσωπευτική παρουσία στα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια.

· Η παροχή ηθικής, υλικής, οικονομικής και κάθε άλλης δυνατής βοήθειας σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους.



Οι σκοποί του Συλλόγου υλοποιούνται με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο στα πλαίσια του Καταστατικού και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) και του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και ειδικότερα:

Για την εκπλήρωση των σκοπών αυτών ο σύλλογος συνεργάζεται με την Ενορία του Αγίου Νικολάου, με τις Δημοτικές και Τοπικές Αρχές, με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και με άλλους συλλόγους και οργανώσεις με φορείς της εκπαίδευσης, ειδικούς, επιστήμονες, καθώς και με κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο που θα μπορούσε να συμβάλλει στην επιτυχή εκπλήρωσή τους, αποστασιοποιημένος όμως πάντα από τις πολιτικές παρατάξεις και τα κομματικά ή άλλα συμφέροντα.

Επιπλέον μέσα για τον σκοπό του είναι:

Η λειτουργία πνευματικού κέντρου – λέσχης για την εύκολη και ευχάριστη συνεύρεση των μελών του συλλόγου καθώς και η δημιουργία τμημάτων για κάθε αντικείμενο ενασχόλησης.

Η σύσταση καλλιτεχνικών συνόλων και ομάδων μάθησης με αντικείμενα τον αθλητισμό, τον μοντέρνο και παραδοσιακό χορό, τη σύγχρονη, την παραδοσιακή και τη βυζαντινή μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική και την αγιογραφία, τη φωτογραφία, το σκάκι κ.α.

Η δημιουργία γυμναστηρίου, παιδότοπου και δανειστικής βιβλιοθήκης.

Η οργάνωση εκδηλώσεων πνευματικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, προβολή κινηματογραφικών και επιμορφωτικών ταινιών.

Η ανταλλαγή απόψεων με δημόσιες συζητήσεις, η οργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων σε θέματα κοινωνικού προβληματισμού, αγροτικού και κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος, επαγγελματικού προσανατολισμού, πρόληψης νοσημάτων, συμβουλευτικής γονέων, ψυχολογικής υποστήριξης κ.α.

Η διοργάνωση εκδρομών, η καθιέρωση ομαδικών περιπάτων.

Η διενέργεια τοπικών πρωταθλημάτων - διαγωνισμών στον αθλητικό και καλλιτεχνικό τομέα με έπαθλα καθώς και απονομή βραβείων και υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές και σπουδαστές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ θετικό αυτό
οι σύλλογοι θα βοηθήσουν και στην διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
στην περίπτωση των Διδύμων οι σπηλιές και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου
θα πρέπει μαζί και με τα υπόλοιπα αρχαία να προωθηθούν ώστε να επεκταθούμε στον τουρισμό!!!