Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Πνευματική εκτροπή.........


Πνευματική εκτροπή.............

Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν οι άνθρωποι εκείνοι που μεταφέρουν λόγια είτε από δημόσιες είτε από ιδιωτικές συζητήσεις στους συγγενής στου γείτονες στους προϊσταμένους και όπου αυτοί κρίνουν ότι "πρέπει" για να πετύχουν του ιδιοτελείς σκοπούς τους.

Είμαστε μάρτυρες πολυάριθμων τέτοιων γεγονότων. Το χειρότερο όλων είναι ότι για να πετύχει ο "μεταφορέας" η κατά το κοινός λεγόμενον ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ, τους ιδιοτελής σκοπούς του λέει τα γεγονότα βάζοντας και την κατάλληλη "σάλτσα" για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παίζει το ρόλο του "Διαβόλου" διαβάλλει στους άλλους τις προθέσεις εκείνου που μεταφέρει τα λόγια, κατά όπως νομίζει. Καταστρέφει ανθρώπους, καταρρακώνει υπολήψεις, οδηγεί στον κοινωνικό αφανισμό ανθρώπους αξιοπρεπείς, πουλάει την ψυχή του στο διάβολο.

Την τακτική αυτή έχουν συνήθως άνθρωποι με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Όμως συμβαίνει πολλές φορές και άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου να επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο την αναρρίχησή τους στην εξουσία και την επίτευξη των ιδιοτελών σκοπών τους.

Ας τους συγχωρήσουμε και ας παρακαλέσουμε το Θεό της Αγάπης να τους φωτίσει τη σκοτεινή καρδιά τους.

Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας προστατεύσει από τέτοιους ανθρώπους.

Καλή Ανάσταση!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ρουφιάνοι είναι το κατακάθι της κοινωνίας

Ν.Π. είπε...

Όντως το κατακάθι της κοινωνίας,όμως παρά το γεγονός ότι καταρρακώνουν ανθρώπινες ψυχές και υπολήψεις, αργά ή γρήγορα γίνονται αμτιληπτοί.Όλες οι πράξεις μας έχουν τον ανάλογο αντίκτυπο.Ένας δάσκαλός μου,κάποτε με είχε συμβουλέψει,κάθε βράδυ,πριν κοιμηθώ να κάνω αυτοαξιολόγηση,τι έπραξα και τι δεν έπραξα.Ο αυτοέλεγχος,είναι το πρώτο βήμα για να γίνουμε καλύτεροι.Το επόμενο,είναι η ηθική καλλιέργεια.

π. Θεμιστοκλής είπε...

Καλησπέρα Ν.Π.
Η αυτοεξέταση, η αυτοκριτική είναι γνώρισμα των υγιών πνευματικά ανθρώπων. Ο άνθρωπος που θέλει να γνωρίσει το Θεό εξετάζει τον εαυτό του καθημερινά, έχει στόχο, έχει αρχές και αξίες.

Ν.Π. είπε...

Καλησπέρα πάτερ, πόσο όμως πληγωνόμαστε,όταν άνθρωποι από τον περίγυρό μας,συγγενικό,ευρύτερο κοινωνικό εκφέρουν αυθαίρετα απόψεις.Το τραγικό είναι πως κι όταν βγει η αλήθεια στο φως,δεν προσπαθούν να επαπροσδιορίσουν τη στάση τους.Το θετικό,είναι ότι η αξία του καθενός αναγνωρίζεται αργά ή γρήγορα.Ακόμη κι οι καθηγητές Πανεπιστημίου,τουλάχιστον η πλειονότητα,μπορεί να κολακεύονται από τους καιροσκόπους φοιτητές,συνεργάτες τους, τελικά εκτιμούν την εντιμότητα κι αναγνωρίζουν τις ανιδιοτελείς προσπάθειες κάποιων,που πασχίζουν μόνοι τους.Είναι μια παρηγοριά.

Ν/Π. είπε...

Αργία μήτηρ πάσης κακίας, έλεγαν οι σοφοί μας πρόγονοι.Έτσι δικαιολογούνται οι άξεστοι άνθρωποι,που "ρουφιανεύουν".Οι μορφωμένοι,μπορεί να αναβαθμίζονται,όμως επειδή τα θεμέλια είναι σαθρά,γρήγορα καταποντίζονται.

modern father είπε...

αν ειναι δε οι ρουφιάνοι ή πιο ευρωπαϊκά (sicατα) προδότες και ψιθυριστές απο το χωρον τον εκκλησιαστικο???αν κρατούν εξουσιαστές ραβδοκονδιλοφόροι που μας τύπτουν δι΄εργων και λόγων???τοτε τι κανουμε πατερες και αδελφοί???

Ν.Π. είπε...

Πολύ σωστά τι κάνουμε?Κλείνουμε τα αυτιά μας,όταν άνθρωποι,οι οποίοι,δεν μας γνωρίζουν προσωπικά,εκφέρουν άποψη για το άτομό μας?Οικογενεικές έχθρες διαιωνίζονται,παντού υποκρισία.Απλά προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας.Υπάρχουν διέξοδοι,και μάλιστα πολύ εποικοδομητικοί,αρκεί να το θελησουμε πραγματικά.