Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Εύγε στον π. Ελευθέριο Μίχο και στην εθελοντική ομάδα του συσσιτίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Δωρεά νέων επαγγελματικών μηχανημάτων στο συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Αργολίδας από τον πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αθηνών κ.Κλέων Παπαδόπουλο.

Με την ευχή και ευλογιά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ.Ιακώβου, αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια από την έναρξη του συσσιτίου απόρων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας και του φιλόπτωχου ταμείου.Με τις φιλότιμες προσπάθειες του Ιερέως π.Ελευθερίου Μίχου και των εθελοντών και εθελοντριών που πασχίζουν καθημερινά να φέρουν σε πέρας ένα σπουδαίο έργο που επιτελείται,σιτίζονται καθημερινά μέχρι στιγμής 70 φτωχοί κι άποροι συμπολίτες μας.
Σε αυτό το σπουδαίο έργο συνέβαλε αυτές τις ημέρες και ο Υφ.Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.Με δικές του ενέργειες έγινε κατορθωτό η δωρεά από τον πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αθηνών κ.Κλέων Παπαδόπουλο,ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την μελέτη και δαπάνη της ανακαίνισης του κτιρίου (μαγειρεία),και της αγοράς επαγγελματικού εξοπλισμού,συνολικής δαπάνης των 42.000 ευρώ.
 
Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα οι γυναίκες που ασχολούνταν με την παρασκευή των φαγητών ήταν αναγκασμένες να μαγειρεύουν σε οικιακές κουζίνες,με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρασκευάσουν φαγητό για τόσα πολλά άτομα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα,και δούλευαν έτσι πάρα πολλές ώρες.
 
Με την δωρεά αυτή πλέων ο χρόνος μαγειρέματος μειώνετε δραστικά, και θα μπορούν να εξυπηρετούνται περισσότεροι άνθρωποι που έχουν ανάγκη.
 
Τέλος να σημειωθεί πως οι ανάγκες του συσσιτίου δεν τελειώνουν ποτέ ,πάντα θα υπάρχει ανάγκη για έμψυχο δυναμικό που θα είναι πρόθυμο να συμβάλει με την βοήθειά του στο έργο,για αυτό και γίνετε έκκληση για οποιαδήποτε βοήθεια, υλική και χρηματική,διότι οι ανάγκες του συσσιτίου είναι μεγάλες.
  
Ρεπορτάζ-φωτό:Βαγγέλης Μπουγιώτης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: