Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Που πηγαίνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά....

Δύσκολη περίοδος για να μιλήσω ανοικτά. Αυτό κάποιοι το εκμεταλλεύονται για να κάνουν τα παιχνίδια τους.

Όμως έχω ένα πόνο στην καρδιά μου που δεν μπορώ να κρύψω,  γιατί για τρία χρόνια αγωνιστήκαμε όλοι για να περάσουμε στο κόσμο το μήνυμα της ανακύκλωσης που τώρα κάποιοι ελαφρά την καρδία ξεκίνησαν. 

Πού τα πάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά; ας μας πουν  επιτέλους.

Αντιγράφω από το ιστολόγιο του Δημήτρη Λούζη : Ανακύκλωση και σκουπίδια

θα συνεχίσω σήμερα να γράψω για την ανακύκλωση που εμείς την ανακαλύψαμε στον Δήμο μας πριν δυο εβδομάδες και τι σύμπτωση να είναι και προεκλογικά.
Τυχαίο δεν νομίζω.
Το φωνάζουν τα τελευταία 30 χρόνια όλοι οι επιστήμονες και όλοι αυτοί που σέβονται το περιβάλλον ότι η ανακύκλωση  μειώνει τον όγκο  των σκουπιδιών αρα λιγότεροι και μικρότεροι σκουπιδότοποι.
Το κέρδος από όλη αυτή την ιστορία που λέγετε ανακύκλωση είναι τεράστιο.Με λίγα λόγια γιατί το έχουν ανάλυσή οι ειδικοί επιστήμονες έχουμε λιγότερη ρύπανση δεν σπαταλάμε ενέργεια που είναι ακριβή και πάρα πολλά άλλα θετικά.
Στην Ελλάδα μας που όλα κατευθύνονται από τα λαμογια τους πολιτικούς η ανακύκλωση έχει γίνει προϊόν για να κερδίζουν τα λαμογια οι πολιτικοί επειδή αυτοί προσπαθούν να φτιάξουν νόμους που να αναθέτουν κάθε είδος διαχείρισης των σκουπιδιών σε διαφόρους δικούς τους.
Αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να πληρώνει εδώ και χρόνια πρόστιμα για την μη καλή διαχείριση των σκουπιδιών.Δεν έχουμε εφαρμόσει την διαλογή στην πηγή δηλαδή ανακύκλωση και έχουμε ελεύθερες χωματερές και αυτό ύστερα από τόσα χρόνια που η κοινότητα μας χρηματοδοτεί για μπλε κάδους για ΧΥΤΆ για βιολογικούς κ.λ.π.
 Η Ερμιονίδα μας όπως όλοι λέμε είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος από κάθε είδους σκουπίδια σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που οι ξένοι επισκέπτες την φωτογραφίζουν για ενθύμιο βρωμιάς. Τα τελευταία χρόνια σαν Δήμος Καποδίστριας δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να μπει μια τάξει σ΄αυτο το πρόβλημα.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο παπάς της Κοιλάδας έκανε μια κίνηση και είχε μεγάλη απήχηση από τους κατοίκους της Κοιλάδας άλλα αυτό δεν είναι η δουλεία του παπά.
Πρέπει άμεσα ο Δήμος να πολλαπλασιαση τους προεκλογικούς  μπλε κάδους και να διαθέσει  απορριμματοφόρο για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.
Είναι άσχημο όλα αυτά τα ανακυκλώσιμα υλικά να γίνονται δέματα που θα θα θα πάνε στα εργοστάσια που θα θα θα φτιάξει η περιφέρεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: