Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Δύο μέτρα και δύο σταθμά...


Για τον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου ξεσηκώθηκε όλη η Ελλάδα και για πέντε ημέρες είναι το μόνιμο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ. Καταιγισμός χαρακτηρισμών, ύβρεων, απόψεων, προτάσεων, προς την ελληνική Αστυνομία και την ελληνική Κυβέρνηση, από όλα τα κόμματα και τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας.

ΌΜΩΣ η ελληνική κοινωνία δεν χάνει τα παιδιά της μόνο από την κατάχρηση της εξουσίας.

Η ελληνική κοινωνία αιμορραγεί ασταμάτητα από την ΜΑΣΤΙΓΑ των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

Για τον χαμό αυτών των παιδιών ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλάει, ΚΑΝΕΙΣ δεν αφιερώνει ούτε μία ώρα από τον τηλεοπτικό χρόνο, ΚΑΝΕΙΣ δεν εμβαθύνει στα αίτια που προκαλούν τον χαμό τόσο νέων παιδιών.

Την Κυριακή που μας πέρασε στο Κρανίδι κηδεύτηκε ένα κορίτσι δικό μας, μόλις 18 χρονών.

Την ζωή της, τη νιότη της, την φρεσκάδα της, τα όνειρά της, το μέλλον της, δεν της τα πήρε ένας κακώς μπάτσος, αλλά άνθρωποι καθώς πρέπει, υπεράνω υποψίας, ευκατάστατοι, μοντέρνοι, χλιδάτοι.

Την ζωή της την εκτέλεσαν εν ψυχρώ οι ΕΜΠΟΡΟΙ του ΛΕΥΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Γι αυτούς τους θανάτους των εκατοντάδων παιδιών μας, ποιος θα βγει στους δρόμους; ποιος θα διαδηλώσει; ποιος θα πάρει αποφάσεις; ποιος θα εφαρμόσει κάποια μέτρα;

Γι αυτά τα παιδιά ποιος θα ενδιαφερθεί;

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ περίσσευσε σε όλους μας.

Αν ανοίξουμε τα μάτια, θα δούμε το πρόβλημα των ναρκωτικών να σκεπάζει την επαρχεία μας. Μεμονωμένες κινήσεις έχουν γίνει, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται, ωστόσο το πρόβλημα δεν λύνεται, γιατί χρειάζεται την συστράτευση όλων μας.

Καλώ όλους του φορείς, Δήμο Κρανιδίου, Σχολεία της περιοχής, Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, συλλόγους, ποδοσφαιρικούς, πολιτιστικούς, μορφωτικούς, περιβαλλοντικούς, γονέων και κηδεμόνων, κ.λ.π. και την Εκκλησία στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ύδρας, για τον οποίο γνωρίζω το συνεχές ενδιαφέρον του, σε ένα ΞΕΣΗΚΩΜΌ

Χθες, γιατί το σήμερα είναι αργά και το αύριο άπιαστο και αβέβαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: