Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Ανθρωπιστική παρέμβαση της Εκκλησίας για τους πρόσφυγες στην Πάτρα.

Ανθρωπιστική βοήθεια απο την "Αλληλεγγύη" στη Πάτρα Εκτύπωση E-mail


Γράφει ο/η Romfea.gr 16:05
03.10.08
Image2,5 τόνοι ανθρωπιστική βοήθεια στον προσφυγικό καταυλισμό της Πάτρας,

1000 κουβέρτες, 1400 κονσέρβες, κιβώτια με φάρμακα, ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα και είδη εξοπλισμού διένειμε σήμερα κλιμάκιο της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών στον προσφυγικό καταυλισμό της Πάτρας.

Πρόσφυγες και εκτοπισθέντες από την Περσία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οι οποίοι ζούνε σε άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό του λιμανιού της Πάτρας, με ανακούφιση δέχθηκαν την προσφορά ανθρωπιάς που τους πρόσφερε σήμερα η «Αλληλεγγύη» με τη βοήθεια της τοπικής εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Πατρών παρέχει συσσίτιο καθημερινά στους εκατοντάδες πρόσφυγες του καταυλισμού και ήδη υπάρχει ο προγραμματισμός για ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης μεταξύ της τοπικής εκκλησίας και της «Αλληλεγγύης», ώστε να υπάρξει πιο αποτελεσματική βοήθεια στο συγκεκριμένο πρόβλημα, που αποτελεί πληγή για την πόλη της Πάτρας.

Η Αλληλεγγύη, πιστή στη δέσμευσή της να παρέχει υποστήριξη και ανακούφιση σε αναξιοπαθούντες αυτού του κόσμου, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία και χρώμα, δεσμεύτηκε να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί, ώστε η υποδοχή αυτών των συνανθρώπων μας να γίνεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: