Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Χαστούκι στον "πολιτισμό μας" ο πόλεμος στο Κογκό.


Ως πότε θα κλείνουμε τα μάτια μας στον πόνο των ανθρώπων....


Αναδημοσιεύουμε τη φωτογραφία που συγκλόνισε όλη την υφήλιο, μαζί με πολλές άλλες, από το δράμα των χιλιάδων προσφύγων του Ανατολικού Κογκό.

Ευελπιστούμε, ελπίζουμε ότι στην Ελλάδα και στη Κύπρο, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που θα δείξουν διάθεση συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό του Κογκό.

Η φωτογραφία ( όπως και οι άλλες ) έχουν αναδημοσιευθεί από το Associated Press.


Η 11χρονη κοπέλα κουβαλάει στις πλάτες τη μικρή της προστατευόμενη, προσπαθώντας να βρει τη μητέρα της που χάθηκε μέσα στις χιλιάδες των προσφύγων. Είναι ένα από τα πολλά παιδιά που αναζητούν τους γονείς τους στο δρόμο της προσφυγιάς.

Τελικά το κορίτσι βρήκε τη μητέρα του … Χιλιάδες άλλα, ακόμα ψάχνουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Ας προσευχηθούμε στον Τριαδικό Θεό να φέρει την ειρήνη στη πολύπαθη περιοχή. Ας σκεφτούμε σήμερα τα παιδιά, τους ανθρώπους που είναι μέσα στα δάση, τις ζούγκλες του Κογκό… Θεέ μου, σώσε μας από τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται το πλανήτη. Θεέ μου, φέρε την αγάπη, τη δική Σου ειρήνη…

Οι τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες στο Κογκό, στο Μπουρούντι, στην Ουγκάντα και στη Μπουκόμπα Τανζανίας δέχονται ή θα δεχτούν ένα μεγάλο μέρος των προσφύγων και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στη σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων.

Καλούμαστε να “εκμεταλλευτούμε” την περίοδο της 40ήμερης νηστείας των Χριστουγέννων, να μειώσουμε δραστικά τις κάθε είδους σπατάλες μας και τα έξοδά μας, να κάνουμε πιο λιτά τα γεύματά μας, και το περίσσευμα της καρδιάς μας να το αποστείλλουμε στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές της Κεντρικής Αφρικής, που βρίσκονται στη καρδιά του πολέμου και γύρω από αυτόν.

Ίσως αυτή η φωτογραφία να μπορούσε να γίνει ένα δυνατό ( αλλά σιωπηλό ) μάθημα στη νέα γενιά της πατρίδας μας, για να εκτιμήσει όσα έχει ( πλουσιοπάροχα ), για να συνειδητοποιήσει την ακραία σπατάλη της σε ακριβά ρούχα, πολυτελή αμάξια, κάθε είδους ηλεκτρονική πολυτέλεια ( κινητά κλπ ), πολυτελή διασκέδαση κλπ …

Πηγή: http://ierapostoli.wordpress.com/2008/11/19/congo_photos/#more-919

Δεν υπάρχουν σχόλια: