Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Λόγια παρηγοριάς από τους ηγέτες των Χριστιανικών Εκκλησιών.




Πηγή: Romfea.gr



Οι Θρησκευτικοί ηγέτες της Αγίας Γης για τη Γάζα


Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ και οι θρησκευτικοί ηγέτες των χριστιανικών Εκκλησιών της Αγίας Γης με κοινό ανακοινωθέν ζητούν, την άμεση
κατάπαυση του πυρός στη λωρίδα της Γάζας.

Απευθυνόμενοι στους ηγέτες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης τους καλούν να σταματήσουν κάθε πολεμική ενέργεια, ενώ παράλληλα κάνουν έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεσα δράση προκειμένου να σταματήσει ο αλληλοσπαραγμός που προκάλεσε εκατοντάδες θύματα ανάμεσα τους και πολλά παιδιά.

Ακόμα οι ηγέτες του Χριστιανισμού Πατριάρχες και Αρχιεπίσκοποι (Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ΄, ο Καθολικός Πατριάρχης κ. Φουάν Τουάλ και ο Αρμένιος Πατριάρχης κ. Τορκόμ Γ΄) εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τον αποτροπιασμό τους για το νέο κύκλο βίας, τις καταστροφές, την αιματοχυσία οι οποίες επιτελούνται στη λωρίδα της Γάζας σε μια περίοδο που χρονικά συμπίπτει με τον εορτασμό της Γέννησης του Βασιλιά της αγάπης και της ειρήνης.

Επίσης οι θρησκευτικοί ηγέτες του Χριστιανισμού αποκηρύσσουν τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες, όλες τις μορφές βίας και ζητούν από τους πολιτικούς ηγέτες των δύο πλευρών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσουν άμεσα κάθε πράξη βίας η οποία σκορπίζει καταστροφή και τραγωδία.

Ακόμη καλούν τη διεθνή κοινότητα να επέμβει ώστε να σταματήσει η ροή αίματος αθώων ανθρώπων, να εργασθούν σκληρά και δυνατά για την εξεύρεση μιας βιώσιμης και περιεκτικής λύσης βασισμένη στις διεθνείς συνθήκες και ψηφίσματα.

Συνεχίζοντας επισημαίνουν πως «Πιστεύουμε ότι η συνέχιση της αιματοχυσίας και της βίας δεν θα οδηγήσουν σε ειρήνη και Δικαιοσύνη αλλά θα καλλιεργούν τη διαμάχη μεταξύ των λαών. Υψώνουμε τις προσευχές μας στο Άρχοντα της ειρήνης να εμπνεύσει τις αρχές και αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις από τις δύο πλευρές, να συμβάλουν ώστε να δοθεί τέλος στην παρούσα τραγική κατάσταση στη λωρίδα της Γάζας. Προσευχόμαστε για τα θύματα, για τους πληγωμένους στην καρδιά» και καταλήγουν λέγοντας «Ο Κύριος ας δώσει παρηγοριά και υπομονή σε όσους έχασαν αγαπημένους. Σε όσους ζουν με πανικό και φόβο να τους ευλογήσει με ηρεμία και αληθινή ειρήνη».

Τέλος να αναφερθεί πως με εντολή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων απέστειλε στην Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια προς ανακούφιση των πληγέντων

Δεν υπάρχουν σχόλια: