Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

«Δεν μισούμε τους Τουρκοκυπρίους, μισούμε την κατοχή. Δεν μισούμε την Τουρκία, μισούμε την τουρκοκρατία».


Αττίλες: Διέκοψαν Θεία Λειτουργία στον Απόστ. Βαρνάβα

Πηγή: Ρομφαία

Κύπρος - Σε νέα προκλητική ενέργεια προέβη το κατοχικό καθεστώς σε βάρος των θρησκευτικών δικαιωμάτων του λαού μας. Ενέργεια η οποία αφήνει σοβαρά ερωτήματα για την θέληση συνεργασίας της Τουρκικής πλευράς
για την πραγματική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί, ένοπλοι αστυνομικοί των κατοχικών δυνάμεων, εξεδίωξαν από την Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα, τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα και τον καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ, την ώρα που τελούσαν την Θεία Λειτουργία, στον ναό που βρίσκεται πάνω από τον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα.

Οι Αττίλες, με ιδιαίτερα προκλητικό και βάναυσο τρόπο, διέκοψαν την τέλεση του μυστηρίου της θείας ευχαριστίας και με έντονες φωνές και απειλές ζητούσαν να βγουν όλοι έξω από τον ιερό ναό, παρά το γεγονός ότι είχαν εξασφαλισθεί από τα Ηνωμένα Έθνη οι σχετικές άδειες για την λατρευτική σύναξη.

Στη συνέχεια και αφού οι κατοχικές δυνάμεις ηρέμισαν για λίγο, λόγω της άφιξης εκεί λεωφορείου με τουρίστες, στους οποίους επέτρεψαν την είσοδο στο ναό, προέβησαν στην πλήρη εκδίωξη του Μητροπολίτη Ταμασού, του ηγουμένου π. Γαβριήλ και των δεκάδων πιστών που βρέθηκαν στην μονή, τόσο από την αυλή του ναού όσο και από τον περίβολο του μοναστηριού.

Η διακοπείσα θεία λειτουργία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στις ελεύθερες περιοχές και συγκεκριμένα, στην Ιερά Μονή Αγίων Γαβριήλ και Μαρίνας στην Ξυλοτύμπου, της επαρχίας Λάρνακος.
Διαβάστε όλο το δημοσίευμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: