Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Το θέμα ειναι πώς θα κάνουμε πιο ορθολογική την χρήση του νερού και οχι πώς θα αφαλατώσουμε την θάλασσα για να πλύνουμε το αμάξι μας.

Συμφωνούμε απόλυτα! Εκεί είναι το θέμα.

Μεταφέρω τις απόψεις του γείτονα:


Πρίν ζητήσουμε απο το κράτος λεφτά πρέπει να καταλάβουμε πως το πρόβλημα του νερού ειναι ιδιο με τών δρόμων।Περισσότεροι και φαρδύτεροι δρόμοι αυξάνουν τα αυτοκίνητα αρα και διαιωνίζουν το πρόβλημα


Το θέμα ειναι πώς θα κάνουμε πιο ορθολογική την χρήση του νερού και οχι πώς θα αφαλατώσουμε την θάλασσα για να πλύνουμε το αμάξι μας. Οι χρήσεις (κάθε χρήση) γεννούν προβλήματα και τα προβλήματα τώρα ειναι πολλά αρα πρέπει να μειωθούν οι καταναλώσεις.Αν δεν το κάνουμε οργανωμένα θα το κάνουμε με το ζόρι γιατί απλά δεν θα υπαρχει νερό ,ενέργεια,χώροι διάθεσης αποβλήτων. Αμέσως μετά ερχεται η ανακύκλωση επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων της κοινωνίας μας καθώς και χρήσεις (εργαλεία )εξοικονόμησης ,οχι σπάταλα και τέλος η εξεύρεση νέων πόρων।


Αλήθεια ο δικός μας ο κάμπος θα μπορούσε να γίνει ενα καλά οργανωμένο περιβόλι καλλιέργειας βιολογικών προιόντων με αρδευση απο τον βιολογικό (θα δεχτεί και τα λύμματα του Χελιού κάποια στιγμή) ετσι που να μην μείνει τετραγωνικό ανεκμετάλευτο.

Αντί γι αυτό δεν υπάρχει πρόβλεψη για διάθεση του νερού που αποβάλλεται απο την μονάδα επεξεργασίας λυμμάτων και η δυσωσμία φωνάζει πώς η λειτουργία ειναι μάλλον προβληματική।


Μήν ξεχνάμε οτι για να δουλέψει ο βιολογικός πρέπει να υπάρχει σωστη τροφοδότηση με οξυγόνο και αναλογία αεροβιων και αναερόβιων μικροοργανισμών।


Αλλιώς τα δευτερα πολλαπλασιάζονται και υπάρχει βρώμα και τοξικότητα.Τόσο απλά.


Οι γεωτρήσεις πάνε ολο και πιο βαθιά επιτρέποντας την εισροή θαλασσας στον υδροφόρο ορίζοντα।Πρέπει να μπούν μετρητές κατανάλωσης στις γεωτρήσεις ,να ανακληθούν αδειες, να μπεί οριο βάθους, να διαχωριστούν οι χρήσεις πόσιμου νερού ποτιστικού και αλλων χρήσεων.Και μην μου πείτε πώς τα αλατα θα χαλάσουν το πλυντήριο σας γιατί ετσι κι αλλιώς χαλάνε τα νεφρά σας και το πλυντήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: