Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αγιασμός για την έναρξη των δραστηριοτήτων στο Ενοριακό Κέντρο Νεότητας της ενορίας του Αγίου Νικολάου Διδύμων.


Παρουσία όλου του χωριού,  των τοπικών αρχόντω,ν των εκπαιδευτικών, του εφημερίου του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Διδύμων  ιερομονάχου π. Κοσμά Κωνσταντινίδη και των εκκλησιαστικών επιτρόπων, χοροστατούντος  του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εφραίμ  και πολλών κληρικών πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για την έναρξη των δραστηριοτήτων  στο νέο  Κέντρο Νεότητας της ενορίας των Διδύμων. 
Σε ένα πανέμορφο κτήριο με πολλούς χώρους, περιποιημένο στην άκρη του χωριού, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν  για τρία χρόνια  από τον κο Δημήτριο Μίζη  προς την ενορία  που  τώρα διαμένει στην Φλόριντα των Η.Π.Α. Παρούσα στα εγκαίνια ήταν η μητέρα του κου Δημητρίου Μίζη την οποία συνεχάρει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας για την δωρεά του γιου της.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε με λόγια  επαινετικά στο εφημέριο της ενορίας π. Κοσμά στους  Εκκλησιαστικούς επιτρόπους και τόνισε ότι μέριμνα της τοπικής Εκκλησίας και δικό του αίτημα, προς όλες τις ενορίες τις μητροπόλεως είναι η δημιουργία ενοριακών κέντρων νεότητας. Συνεχίζοντας είπε, ότι ο χώρος  αυτός μπορεί να γίνει το στέκει όλων των νέων του χωριού κατς από την αγκαλιά της Εκκλησίας.
 Τα παιδιά είπε, είναι το μέλλον μας και η απαντοχή μας όλα γι' αυτά γίνονται. Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στο χρήμα και παραμερίσαμε τις πνευματικές αξίες και τα ιδανικά προσδοκώντας περισσότερη ευτυχία. Αλλά απογοητευτίκαμε ,  χρεοκοπήσαμε,  η ευτυχία δεν βρίσκεται στα χρήματα αλλά στις πνευματικές αξίες, τόνισε και κατέληξε ότι η Εκκλησίας είναι ο χώρος που δίνει στους νέου πνευματικές αξίες και ιδανικά.  Φέρτε τα παιδιά σας στο Χριστό στην Εκκλησία Του. 

Τα εγκαίνια πλαισίωσε η εκκλησιαστική χορωδία γυναικών της ενορίας με χοράρχη τον πρωτοψάλτη κο Αθανάσιο Μπινίαρη, ψάλλοντας και τραγουδώντας.

Στο τέλος προσφέρθηκαν πεντανόστιμα εδέσματα από τις κυρίες της ενορίας προς όλους τους προσκεκλημένους.

Την εκδήλωση έκλεισε το κελάδημα από το κλαρίνο του κου Γιώργου Μπροδήμα και ενός από τους μαθητές του.

Ο πατήρ Κοσμά προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθούν οι εξής δραστηριότητες:
  • παιδική χορωδία
  • μαθήματα πιάνου 
  • μαθήματα ακορντεόν
  • μαθήματα κλαρίνου
  • και πολλά άλλα...............  
Τα συγχαρητήρια είναι λίγα μπροστά σε αυτά που είδαμε στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Νεότητας των Διδύμων.

Εύγε στον π. Κοσμά, στους εκκλησιαστικούς επιτρόπους,  στην χορωδία, στους δωρητές, στους συνεργάτες και βοηθούς σε όλο το ΧΩΡΙΌ.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!!!

1 σχόλιο:

π. Κοσμάς είπε...

Ευχαριστούμε για το ωραίο σας αφιέρωμα στα εγκαίνια του ενοριακού μας κέντρου. Οι συμβουλές σας μέσα από την δική σας εμπειρία ήταν και θα είναι καθοριστικές στην πορεία της λειτουργίας του. Η παρουσία σας είναι πολύτιμη όχι μόνο για μας, ως αδελφό και συνεργάτη, αλλά και για όλη την κοινωνία της Ερμιονίδας.