Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον άδικο χαμό του Αλέξη.


".......Εγώ, βλέποντας όλα αυτά τα πράγματα, τα βιώνω συναισθηματικά σαν τον πατέρα εκείνον που το ένα του παιδί σκότωσε το άλλο, τον αδελφό του........"
Απόσπασμα από την δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Όλη η δήλωση εδώ
Πηγή: Romfea.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O Αρχιεπίσκοπος με τον μετρημένο λόγο του μίλησε οπως πρέπει να μιλάνε οι πνευματικοί ανθρωποι.Με απόσταση απο τα γηινα πάθη,βλέποντας απο ψηλα το τραγικό της ανθρώπινης υπαρξης.
Ο πιο ειδεχθής εγκληματίας ειναι μια τραγική φιγούρα ενα φύλλο που εχει παρασυρθεί στο χάος ,τον πόνο ,την καταστροφή.Βγάζει εξω ολη την τρέλλα που κουβαλά μεσα του και τον σκοτώνει.
Ομως στις ανθρώπινες κοινωνίες υπαρχει θύτης και θύμα παρ ολη την σχετικότητα των ρόλων.Καποιος σκότωσε και κάποιος σκοτώθηκε.Υπάρχει ενας ενοχος και πρέπει να τιμωρηθεί για να υπαρχει κάθαρση. Και η τιμωρία πρέπει να ειναι θεσμοθετημένη κοινωνικά αλλιώς θα επικρατησει ο νόμος του Λύντς.Ακόμα η κοινωνία των ανθρώπων πρέπει να φτιάξει τέτοιο περιβάλλον που να μην ξαναγίνει τέτοιο εγκλημα να σώσει δηλαδή τα μέλη της απο μελλοντικούς φονιάδες.
Κατα τα αλλα πολυ σωστα οσα επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος.Σίγουρα ο φονιάς,η γυναίκα τα παιδιά του ζούνε τώρα και για πάντα το δικό τους δράμα.Φέρουν στην ζωή τους τον φόνο ενος ανθρώοπου.Και το αιμα που ειναι στα χέρια του θα αφήσει σημάδια για πάντα.Ισως χρειάζεται πνευματική βοήθεια ο ανθρωπος οταν θα καταφέρει να μετανιώσει.Γιατι για την ωρα λέει πώς το παιδι εκανε φασαρίες στα γήπεδα και πώς η σφαίρα εξοστρακίστηκε.