Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Σεμινάρια επιμόρφωσης των στελεχών της Εκκλησίας.

Θεωρούμε τα σεμινάρια επιμόρφωσης των στελεχών της Εκκλησίας ( Κληρικών και λαϊκών) ως ένα από τα σημαντικότερα όπλα για την αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Εκκλησίας μας στη σύγχρονη εποχή.
Ζητούμε σεμινάρια πάνω σε όλα τα σύγχρονα προβλήματα. (Ναρκωτικά, μονογονικές οικογένειες, αλκοολισμός κ.λ.π. Καθώς και για Θεολογικά και Λειτουργικά θέματα.)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Το Κέντρο Πρόληψης του Ιδρύματος Ψυχο - κοινωνικής Αγωγής και Στήριξης «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα «Κατηχητικές συνάξεις - Πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας».

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους Κατηχητές και γενικότερα τα Στελέχη του νεανικού έργου της Εκκλησίας σε ζητήματα που αφορούν στην ουσιοεξάρτηση, να ενισχύσει τον ρόλο τους και να προωθήσει την πρόληψη στην κατηχητική τους ομάδα.

Το σεμιναριακό πρόγραμμα αποτελείται από μία σειρά 9 δίωρων συναντήσεων, που αρχίζουν την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008, ώρα 6 - 8 μ. μ. και θα πραγματοποιούνται στην ειδική αίθουσα διαλέξεων εντός του κεντρικού κτιρίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Αγ. Φιλοθέης 21, Αθήνα) δίπλα από τα γραφεία του Ιδρύματος Ψυχο - κοινωνικής Αγωγής και Στήριξης «ΔΙΑΚΟΝΙΑ».

Οι θεματικοί άξονες του εργαστηρίου είναι:

Εξαρτήσεις

Εισαγωγή στην έννοια της πρόληψης

Ανάγκες των παιδιών

Το κατηχητικό ως χώρος πρόληψης

Η σημασία της επικοινωνίας

Ενεργητική ακρόαση

Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού

Εντοπίζοντας τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Δραματοποίηση που αφορά στη δεξιότητα αντίστασης στις πιέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: