Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

Εύγε στον Μητροπολίτη Ύδρας. "Συμμετέχω σ' αυτόν τον αγώνα του Λαού της Ύδρας".


Αν δεν ταυτιστούμε και δεν συμπορευθούμε με τα δίκαια αιτήματα του λαού μας, να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης σε λίγα χρόνια.
Αναδημοσίευση από: ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΥΔΡΑΣ
Στην διάρκεια της σημερινής 2ης ημέρας αποκλεισμού του λιμανιού της Ύδρας , μετά την περάτωση του εορτασμού του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος κατοίκων με πρωτοστατούντα τον Μητροπολίτη Ύδρας, τους Ιεράρχες, τον Δήμαρχου και το Δημοτικό συμβούλιο, τους μαθητές και σπουδαστές των σχολείων .


Κείμενο συμπαράστασης του Νομάρχη Πειραιά κ. Γ. Μίχα διαβάστηκε από τον Αντινομάρχη κ. Π. Τρανταφύλλλου.


Παραβρέθηκε και χαιρέτησε την συγκέντρωση ο Γραμ. του τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Δ.Καρύδης και ο Δήμαρχος Ερμιονίδος κ. Α.Λεμπέσης.


Παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες μεταξύ του Δήμαρχου και τις Αντιπολίτευσης, ο Λαός της Ύδρας ένιωσε ότι οι Λαϊκές κινητοποιήσεις για τα δίκαια αιτήματα του τον ενώνουν και του υποδεικνύουν τον μοναδικό τρόπο να πετυχαίνει τους στόχους του.


Η κατάληψη του λιμανιού,μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής έληξε στις 3 μ.μ.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Στις 12/11 στις 7 μ.μ στο δημαρχείο Υδρας συναντήθηκαν η συντονιστική επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου με τους φορείς, για τον τελικό συντονισμό του αποκλεισμού του λιμανιού του νησιού, με κύρια αιτήματα την επαναδρομολόγηση συμβατικού πλοίου και φτηνότερου εισιτηρίου σε όλη την διάρκεια του έτους.Αναγνώστηκε από τον Δήμαρχο Υδραίων κείμενο συμπαράστασης και επερώτησης στη βουλή από τον βουλευτή Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ , κ.θ.Δρίτσα .


Στις 8.30 π.μ της 13/11/08 το λιμάνι έκλεισε με κάβο και με πλήθος σκαφών στην είσοδό του.Στην προβλήτα συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος κατοίκων , μαθητών και σπουδαστών. Συνθήματα και μουσική επικρατούσαν σε όλη την διάρκεια της ημέρας.


Σε όλο το μήκος του λιμανιού είχαν αναρτηθεί πανό.Τα ιπτάμενα δελφίνια δεν προσέγγισαν το κατειλημμένο λιμάνι της Υδρας. Ο Δήμαρχος και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής και των τοπικών φορέων ενημέρωναν τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς με τα αιτήματα τους .


Ευχάριστη και δυναμική ήταν η παρουσία του Μητροπολίτη Υδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ Εφραίμ, που μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος και στα τηλεοπτικά κανάλια και ανέφερε μεταξύ άλλων "..οι λαϊκοί αγώνες μας δίνουν δύναμη και όραμα να προχωρήσουμε. Συμμετέχω σ' αυτόν τον αγώνα του Λαού της Υδρας. Το πλοίο στο νησί μας είναι θέμα ζωής και επιβίωσης. Αυτός ο Αγώνας μας ενώνει.."


Ο αποκλεισμός του λιμανιού της Υδρας συνεχίζετε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: