Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

"Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού".

Φώτο παρουσίαση των συνθηκών διαβίωσής ανθρώπων στον 21ο αιώνα



Με φόντο το διασημότερο τουριστικό Θέρετρο, του Πόρτο Χελιού στο δήμο Κρανιδίου του νομού Αργολίδας. Οι καλύβες και τα παραπήγματα ανθρώπων του 21ου αιώνα. Που είναι το κοινωνικό κράτος, οι αρμόδιοι φορείς, που είναι η ανθρωπιά μας;



Μια ανεξέλεγκτη χωματερή 500 μετρά από τα τελευταία σπίτια του "βολεμένων" και κανείς δεν μιλάει κανείς, δεν συγκινείτε.



Περίπου είκοσι οικογένειες βρίσκονται εκεί, μακριά από τα μάτια μας, καλά κρυμμένα τα παραγκόσπιτα ανθρώπων δεύτερης; τρίτης; μπορεί και τέταρτης κατηγορίας.



Είναι και αυτοί Έλληνες! Υπερήφανοι για την καταγωγή τους, παιδιά της Ελλάδας, όμως ξεχασμένοι, παρεξηγημένοι, αδικημένοι, εγκαταλελειμμένοι από όλους τους "αρμοδίους και αναρμόδιους".



Αυτά τα παιδιά μας γύρισαν την πλάτη, γιατί τους περιθωριοποιήσαμε, τους οδηγήσαμε στην παραβατικότητα, τους εξαθλιώσαμε. Δεκάδες παιδιά γυρνούν από το πρωί ως το βράδυ από σπίτι, σε σπίτι και χωριό, σε χωριό, ξυπόλυτα, ατημέλητα, κουρελιασμένα, επαιτώντας φαγητό και χρήματα. Χωρίς παιδεία, χωρίς μόρφωσή, χωρίς όνειρα, χωρίς μέλλον, χωρίς πατρίδα, χωρίς τίποτα.



Σίγουρα ευθύνονται και οι ίδιοι γι΄αυτή την κατάσταση Αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους χωρίς παιδεία και μόρφωση; Εδώ εμείς, υποτίθεται οι μορφωμένοι και σπουδαγμένοι, ευθυνόμαστε για μεγαλύτερες και χειρότερες καταστάσεις από αυτές.



Τα κλουβιά αυτά δεν είναι για ζώα, είναι για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο ρίχνοντας κουρέλια και νάϋλον για να σταματήσουν το κρύο και την υγρασία.

Να χαιρόμαστε την κοινωνία μας και τον πολιτισμό μας.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΗΓΩΘΗΚΑΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΠΟΝΕΣΑΜΕ ΣΑΝ ΝΕΟΙ...ΝΤΡΑΠΗΚΑΜΕ ΩΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ!ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ...ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΘΕΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΖΩΩΔΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΙ ΚΑΙ Ο Π.ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΙΑ ΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!
ΜΗΠΩΣ Η ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣ...ΕΙΔΙΚΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΘΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ!
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ...!

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΉ ΚΑΙ ΞΕΦΤΊΛΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ