Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Η τοπική Εκκλησία συμβάλει με αφανή τρόπο...


Ήδη εδώ και οκτώ χρόνια η ενορία της Κοιλάδας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρέχει στου τσιγγάνους της περιοχής, ρούχα, φαγητά, φάρμακα σκεπάσματα, σχολικά για τα παιδιά (με σκοπό να τα παρακινήσουμε να πάνε σχολείο), νάϋλον για τις παράγκες τους.

Οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων είναι μεγάλες και οι συνθήκες διαβίωσις τους άθλιες. Χρειαζόμαστε ένα οργανωμένο σχέδιο επανένταξης των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία μας.( παιδεία, υγειονομική περίθαλψη, κατοικία, εργασία)

Δυστυχώς η προκατάληψη των ανθρώπων τις σύγχρονής κοινωνίας περιθωριοποιήσε αυτές τις ομάδες ανθρώπων και τις οδήγησε στην παραβατικότητα. Από όπου ζητήσεις βοήθεια για τους τσιγγάνους, θα σου πουν: "Ποιους να βοηθήσουμε, τους κλέφτες, του ψεύτες και τους υποκριτές, αυτοί με τη ζητιανιά έκαναν σπίτια και χρήματα, αλλά τους αρέσει να ζουν έτσι!!!"

Και αναρωτιέμαι σιωπηλά, υπάρχει άνθρωπος που έρχεται στην περιοχή μας, για να μείνει σε τρώγλη, μέσα στη βρώμα και στο κρύο, χωρίς να έχει φαγητό να φάει, μόνο και μόνο για να ζητιανεύει, ενώ όλα αυτά τα έχει σε κάποιο άλλο μέρος;

Κάθε προσφορά είναι δεκτή. Στην Κοιλάδα λειτουργούμε τράπεζα μεταχειρισμένων ρούχων από τα οποία δίνουμε και στους τσιγγάνους, καθώς και τρόφιμα, γάλα, κρέας λάδι, πάνες για τα μωρά, φάρμακα κ,λ,π,

Δεν υπάρχουν σχόλια: