Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Ζητούμε συγγνώμη από τους πιστούς για τον σκανδαλισμό....


Ανακοίνωση Έκτακτης Διπλής Ιεράς Συνάξεως



Πηγή Romfea.gr 16:00 25.09.08

ΆΓΙΟΝ ΌΡΟΣ - Η Έκτακτος Διπλή Ιερά Σύναξις (ΕΔΙΣ) του Αγίου Όρους συνήλθε στις Καρυές με αφορμή τον ευρύτερο θόρυβο που προκαλεί στην κοινή γνώμη και στη ζωή του Αγίου Όρους ο συνεχής σχολιασμός και αναφορά των μέσων γενικής ενημερώσεως στο θέμα των εξ ανταλλαγής ακινήτων της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, με επέκτασι σε πάσης φύσε­ως άλλα, συναφή και μή, αγιορειτικά θέματα.

Μέσα σε κλίμα ευθύνης, ομονοίας και ελευθερίας έγιναν όλες οι εργασίες της Ιεράς Συνάξεως, ακούστηκαν όλες οι απόψεις και αποφασίσαμε ομόφωνα να απευθύνουμε λόγο υπεύθυνο και διαφωτιστικό στον αγωνιώντα λαό του Θεού:

1. Κατ’ αρχήν αισθανόμεθα την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τον ευσεβή Ελληνικό λαό για τον δημιουργηθέντα θόρυβο και θεωρούμε την κρίσι και κριτική όσων πονούν για το Άγιον Όρος ως απόδειξι γνησίου ενδιαφέροντος και αγάπης, για τη θερα­πεία των αδυναμιών μας, την επίγνωσι των σφαλμάτων και την παραμονή στις αρχές της μοναστικής παραδόσεως.

2. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ Ι. Μονής Βατοπαιδίου και Ελληνικού Δημοσίου, τούτο εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Το Άγιον Όρος δέχεται τις διαδικασίες ελέγχου της νομιμότητος και απο­καταστάσεως κάθε παρατυπίας σχετικά με οικονομικές συναλλαγές, τη νομική και οποια­δήποτε άλλη πτυχή του θέματος. Παραλλήλως η Ι. Κοινότης ενεργεί τα δέοντα στο πλαί­σιο της καταστατικής της αρμοδιότητος.
όλο το δημοσίευμα εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

παπα μου επανηλθα η σωστη σελιδα μου για τα ιστολογια σου ειναι http://pediasxol.blogspot.com/ ειμαι αυτοσπου χα τα υδραικα νεα και φωνη η σελιδα αλαξε και ειναι αυτη επισησ και το ονομα του ιστολογιου μου