Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν μπορεί ένας παπάς να αδιαφορεί γι' αυτά που γίνονται γύρο του.

Αναδημοσιεύω αυτό το άρθρο από το www.zougla.gr με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη την Κυριακή το βράδυ στην Κοιλάδα. Ένα παλικάρι 29 χρονών, Ρουμάνος στην καταγωγή, βγήκε από το δρόμο με το αυτοκίνητο του και κτύπησε πολύ σοβαρά το κεφάλι του, τόσο που τα μυαλά του είχαν βγει έξω. Διακομίστηκε επειγόντως στο Θριάσιο με σκοπό να εισαχθεί στην εντατική.
Τρεις μέρες μετά, την Τετάρτη το πρωί με πήραν τηλέφωνο και με παρεκάλεσαν να μεσολαβήσω σε όποιον γνωρίζω για να βρεθεί κρεββάτι στην εντατική για να σωθεί το παλικάρι ΠΟΥ ΠΕΡΊΜΕΝΕ ΤΡΕΙΣ ΉΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ με τα μυαλά "χυμένα". Δήμαρχοι, γιατροί , βουλευτές οι πάντες έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να βρεθεί ένα κρεββάτι εντατικής και δεν βρέθηκε.......
ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΣΙΩΠΉΣΕΙΣ.....ΝΑ ΚΆΝΕΙΣ ΌΤΙ ΔΕΝ ΤΡΈΧΕΙ ΤΊΠΟΤΑ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

8.800 άνθρωποι πέθαναν από έλλειψη εντατικής
ΜΕ ΚΛΗΡΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ
11 Σεπτεμβρίου 2008, 20:15Κατερίνα Φάκα


Πεθαίνουν καθημερινά περιμένοντας μια θέση στην εντατική. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Από το 2004 έως σήμερα έχουν πεθάνει οι κάτοικοι μιας επαρχιακής πόλης.

Γραφειοκρατία και αδιαφορία έχουν μετατρέψει τους γιατρούς σε μικρούς θεούς, που θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Από τα στοιχεία που δίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης ξεδιπλώνεται η τραγική αλήθεια.

όλο το άρθρο εδώ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χωρις δευτερη σκεψη αυτο επρεπε να ειχε γινει θεμα στα καναλια
αν κανενας δεν μιλαει για το δικιο του πολιτη ποτε η χωρα δεν θα ανακαμψει