Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Θέλουμε περισσότερη ενημέρωση....

Αναδημοσιεύω το άρθρο αυτό από το ιστολόγιο: Ναύπλιο η άλλη πρόταση

Σεπτέμβριος 22, 2008 στο 11:36 π.μ.

Πάμε να πουλήσουμε ένα δάσος σε εταιρεία Real estate;

Μετά από καταγγελία στο δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κρανιδίου, μάθαμε ότι στο δάσος της Κορακίας στο Κρανίδι (ένα από τα λίγα δάση της Αργολίδας) ετοιμάζεται να πουλήσει έκταση 3.782 στρεμμάτων ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Ναυτικού (ΟΣΜΑΝ)

Το ιστορικό όπως αναφέρεται από τον ΟΣΜΑΝ

«Η έκταση στην περιοχή «Κορακιά» Κρανιδίου Αργολίδος προέκυψε από παραχώρηση του Δημοσίου προς τον Ο.Σ.Μ.Α.Ν. το 1970 έναντι τιμήματος 3.000 δρχ./στρέμμα και αφορούσε 4.500 στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων επίπεδων μικρών εκτάσεων. Η έκταση που έχει μείνει στον Ο.Σ.Μ.Α.Ν, μετά τη δικαίωση με απόφαση Αρείου Πάγου 1068/1986 διεκδικητών ιδιωτών για όλα τα ξέφωτα που στην συνέχεια πουλήθηκαν και οικοδομήθηκαν, είναι 3.782 στρέμματα καθαρής Δασικής έκτασης, που αποκλείεται να αξιοποιηθεί οικιστικά.»
Τι σκέπτονται ο συνεταιρισμός σήμερα.


« Σημειώνεται ότι ως τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αγοράς της έκτασης μας τρεις (3) εταιρείες επενδυτικές (REAL ESTATE) για λογαριασμό πελατών τους, έστω και αν είναι δασική χωρίς να αποκαλύπτουν τον σκοπό αξιοποίησης – εκμετάλλευσης της. Ο Νομικός Σύμβουλος του Ο.Σ.ΜΑ.Ν. Μ.Τσούμας σε αιτηθείσα γνωμάτευση του ΔΕΚ/2006, είναι κατηγορηματικός υπέρ της πώλησης της έκτασης την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «απαλλαγή», αρκεί να γίνει με Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό και το προϊόν της πώλησης να μην μοιρασθεί στα δικαιούχα μέλη, αλλά να χρησιμοποιηθεί για αγορά νέας εκτάσεως, χωρίς προβλήματα, για εξυπηρέτηση του σκοπού του. Συνεταιρισμού. Αναζητείται νομικός τρόπος άρσης του περιορισμού αυτού, για όσους δεν επιθυμούν συμμετοχή σε νέο πρόγραμμα»

Μήπως σήμερα φτάσαμε στον Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό της έκτασης
Μήπως πρέπει να αντιδράσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ΤΕΔΚ Αργολίδας πριν από τον Διαγωνισμό;

A.M

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΧΕΡΕΤΑΙ ΕΧΩΤ Α ΥΔΡΑΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΛΩ ΝΑ ΤΑ ΣΒΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΑΛΛΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΘΣ ΟΥ ΔΩΣΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ