Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Ναι στην ενημέρωση των εκκλησιαστικών συντακτών

Δεν μπορούμε να αποκόπτουμε την κοινωνία από τα πεπραγμένα της Εκκλησίας. Έχουμε υποχρέωση να δίνουμε αναφορά και λόγο για το κάθε τι που συμβαίνει στην Εκκλησία. Αυτό άλλωστε κάνουμε καθημερινά όλοι οι κληρικοί στις ενορίες μας. Ενημερώνουμε τους πιστούς για οτιδήποτε συμβαίνει στην ενορία μας και δίνουμε αναφορά για την κάθε ενέργεια μας.

"Ναι" στην ενημέρωση των Δημοσιογράφων ο Ιερώνυμος

Πηγή : www.romfea.gr

Γράφει ο/η Αιμίλιος Πολυγένης 11:20
11.09.08


Με αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ συναντήθηκε χθες στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος Πάνος Σόμπολος η Αντιπρόεδρος Έννυ Μαγιάση, η Νανά Νταουντάκη, ο Νίκος Φίλης και ο Χρήστος Κυρίτσης.

Τελικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τόνισε πως έκανε λάθος στην απόφαση του, και πλέον θα επιτρέπονται οι ερωτήσεις των Δημοσιογράφων κατά τις Συνεδριάσεις της ΔΙΣ.

Ο Μακαριώτατος διευκρίνισε ότι ο Συνοδικός Γραμματέας του Τύπου Αρχιμ. Τιμόθεος Άνθης, θα έχει την εξουσιοδότηση να απαντά στις ερωτήσεις.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, οι δημοσιογράφοι θα ενημερώνονται από τον Συνοδικό Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρη Κονιδάρη.

Ακόμη να αναφερθεί πως ο Αρχιεπίσκοπος θα βλέπει κάθε δύο μήνες τους εκκλησιαστικούς συντάκτες, όπου εκεί ο ίδιος θα τους ενημερώνει για τυχόν σοβαρά ζητήματα.


Τέλος ο κ. Ιερώνυμος στην συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, δήλωσε ότι μπορεί να εφαρμόσει αυτό που είχε ζητήσει ως Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας το 2005, δηλαδή οι Συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να γίνονται παρουσία των Δημοσιογράφων και των ΜΜΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΞΕΡΕΤΕ ? ΑΦΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΑ ΥΔΡΑΙΚΑ ΝΕΑ