Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Γιατί ειρωνεύεσαι την πίστη μου......

.....δεν έχω το δικαίωμα να πιστεύω ότι ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο από αγάπη και αυτό να μαθαίνω στα παιδιά μου;

Αναδημοσιεύω το σχόλιο από το troktiko για το δημοσίευμα της Καθημερινής σχετικά με το βιβλίο των Θρησκευτικών


Η "Καθημερινή" η εφημερίδα του Αλαφούζου κάνει σήμερα επίθεση στα Θρησκευτικά και με τον τρόπο που γράφει το κείμενο η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη μάλλον υβρίζει και την θρησκεία μας। Όταν λέει οπισθοδρομικούς όσους πιστεύουν σε αυτά που λέει το βιβλίο δεν είναι ύβρις;

Ναι, κυρία μου για να το καταλάβεις στο γράφουμε:"Ο Θεός από αγάπη για τον άνθρωπο δημιούργησε έναν όμορφο κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε" αυτό που ειρωνεύεσαι και το λέει το βιβλίο της Στ Δημοτικού είναι αλήθεια।

Εσύ στα παιδιά σου να πεις ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι αυτός που αποκεφαλίζουν τις γυναίκες τους, που τις απατάνε, που βλέπουν κάθε μέρα τηλεόραση, που τα ΜΜΕ είναι μέσα στην διαπλοκή και την υποκρισία।

Πες του και θα σου πει: "Μαμά, γιατί δουλεύεις για τον Αλαφούζο που έχει ΜΜΕ;"

Κυρία Κουλτουριάρα σε πείραξε που το βιβλίο λέει:"Ο καθένας μας χωριστά και όλοι μαζί πρέπει να προστατεύουμε το......περιβάλλον γιατί είναι έργο του Θεού"

Τι θέλεις να γράψει το βιβλίο; Ψέματα; Ότι οι εφοπλιστές μολύνουν τις θάλασσες και κρατάνε την εξουσία στα χέρια τους; Αυτή είναι η ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ αλήθεια।

Το βιβλίο τους μαθαίνει κάτι και μετά το πρόσκαιρο αν το καταλαβαίνει η κουλτούρα σου। Η οικολογική συνείδηση καλά κάνει και περνάει μέσα από τα Θρησκευτικά και όχι μέσω του ΣΚΑΙ που μαζί μας περνάει και δεκάδες άλλα μηνύματα।

Άσε ρε κυρία μου που σε ενόχλησαν τα θρησκευτικά। Βάλε λοιπόν τα παιδιά σου να δηλώσουν αποχή και μην μας κάνεις κατήχηση।

Δείτε όλο το άρθρο και κρίνετε αν η κυρία κάνει αυτό που καταγγέλλει Προσπαθεί να επηρεάσει τον κόσμο κατά των Θρησκευτικών।
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_3_26/08/2008_282374Και αν δεν σου αρέσει η γλώσσας μας, τι να κάνουμε έτσι μιλάμε εμείς όταν τσαντιζόμαστε. Άλλοι θα έλεγαν χειρότερα. Βολέψου λοιπόν με αυτά. Και μην πεις κουβέντα. Να δέχεσαι την κριτική.Μήπως είστε συγγενής του Πέτρου Κουναλάκη; Λίγο ίδιες μας φαίνονται οι απόψεις σας....(στην τύχη το λέμε).

5 σχόλια:

Ένα παιδί / Ένας άνθρωπος (Προάγγελος) είπε...

Το άρθρο τελειώνει λέγοντας "Οσο η Εκκλησία θεωρεί ότι έχει λόγο σε θέματα εγχειριδίων και εκβιάζει κόμματα και πολιτικούς με... αφορισμό, η αναβάθμιση της μέσης εκπαίδευσης, στην οποία τόση έμφαση δίνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, θα παραμένει όνειρο καλοκαιρινής νύχτας για την Ελλάδα.".
Το μόνο που είναι καλοκαιρινό όνειρο είναι η λειτουργία του εγκεφάλου της. Έχει γνωρίσει Χριστιανό; Τον έχει καταλάβει ποτέ; Μήπως βλέπει μόνο τους Χριστιανούς που προβάλλονται από τα ΜΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δίκιο αγαπητέ..εχει γνωρίσει ποτέ της Χριστανό..

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι το άρθρο της δημοσιογράφου της καθημερινής προσπαθεί να επιβάλλει τη γνώμη της ως αλήθεια. Παρόλα αυτά συμφωνώ με την απόφαση για το μάθημα των θρησκευτικών και εξηγώ:

Η χριστιανική πίστη μπορεί να είναι βαθιά συνυφασμένη με την ελληνική ιστορία, αλλά δεν παύει να παραμένει μια θρησκεία. Μια θρησκεία που διδάσκεται αναγκαστικά σε παιδάκια 10 χρονών, τα οποία δεν έχουν την κριτική ικανότητα να αποφασίσουν από μόνα τους.

Ακόμα και αν ο γονιός/χριστιανός κατ' όνομα, δεν θέλει να περάσει στο παιδί του αυτή τη θρησκεία, αλλά να το αφήσει να αποφασίσει το ίδιο όταν θα μπορεί, ουσιαστικά δεν μπορεί, εκτός και αν αλλαξοπιστήσει. Πρόκειται δηλαδή για προσυλιτισμό. Χαρακτηριστικό αυτού απότελεί το γεγονός ότι η πλειοψηφεία των αντιδράσεων για αυτό το νέο νόμο, προήλθε από την ίδια την εκκλησία.

Το ίδιο φυσικά πρέπει να ισχύσει για οποιαδήποτε θρησκεία και όχι ο νόμος να μεροληπτεί υπέρ της μιας ή της άλλης.

π. Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος είπε...

Λες αγαπητέ ανώνυμε : "Μια θρησκεία που διδάσκεται αναγκαστικά σε παιδάκια 10 χρονών, τα οποία δεν έχουν την κριτική ικανότητα να αποφασίσουν από μόνα τους".

Και ρωτώ εγώ τώρα:
Γιατί τα έχεις βάλει με την Θρησκεία;
Μόνο η Θρησκεία διδάσκεται αναγκαστικά στα 10χρονα;
Η Ιστορία δεν διδάσκεται αναγκαστικά; Η Γλώσσα; τα Μαθηματικά;

Ρώτησες κάποιο παιδί και σου είπε, εγώ θέλω να κάνω Γλώσσα και Ιστορία; Όχι βέβαια, τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν έχουν τέτοιες αναζητήσεις, μπάλα και παιχνίδι θέλουν.

Αλλά εμείς οι γονείς θα τα αφήσουμε αμόρφωτα, επειδή δεν έχουν την κριτική ικανότητα να αποφασίσουν το καλύτερο για το μέλλον τους; Όχι βέβαια θα τα αναγκάσουμε να πάνε σχολείο για να μάθουν γράμματα.

Είναι έτσι ή δεν είναι;;;

Αυτό δεν είναι καταπίεση, εξαναγκασμός, ανελευθερία;;;

Ο γονιός που πιστεύει στις αξίες του Χριστιανισμού θέλει το παιδί του να μεγαλώσει σύμφωνα με αυτές και να 'σε σίγουρος ότι στο τέλος θα τον ευγνωμονεί γιαυτό.

Αν ο γονιός δεν πιστεύει σε αυτές τις αξίες να δηλώσει όπως γινόταν και πριν ότι δεν επιθυμεί το παιδί του να διδαχθεί την Χριστιανική πίστη γιατί πιστεύει σε άλλο Θεό.

Τόσο κακό μας έκανε αυτή η Χριστιανική Πίστη; Όσοι μεγαλώσαμε με αυτές τις αξίες τόσο παλιάνθρωποι γίναμε , που πρέπει να πετάξουμε από τα σχολεία την διδασκαλεία των πίστεώς μας;;;

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ μεγάλο λάθος την απόφαση του υπουργείου για τα θρησκευτικά.