Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ στα συσσίτια της " ΧΟΥΝΤΑΣ του μνημονίου" ..... φέρτε πίσω τις δουλειές μας, τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας.... ΚλΕΦΤΕΣ!!!



Συσσίτια στα σχολεία από το υπ.Παιδείας

Μετά από αρκετές περιπτώσεις που εμφανίστηκαν σε σχολεία όπου μαθητές λιποθυμούσαν λόγω ασιτίας το υπουργείο Παιδείας ξεκινάει ένα πρόγραμμα σιτισμού μαθητών. 


Δράση για τους μαθητές που υποσιτίζονται αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διάθεση μικρογευμάτων σε 18 σχολεία της Αθήνας, που βρίσκονται σε λαϊκές και υποβαθμισμένες περιοχές (Ταύρο, Εξάρχεια, Μενίδι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πλατεία Βάθης, Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο Αυλώνα).  Η διάθεση θα γίνεται μέσω κουπονιού που θα δίνεται στους μαθητές και θα το «εξαργυρώνουν» στα κυλικεία, λαμβάνοντας τρόφιμα.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου απέδωσε στην γραφειοκρατία την εφαρμογή τους εξαγγελθέντος προγράμματος (που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ), κι όπως είπε, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μελετάται σχέδιο έτσι ώστε τη βοήθεια να τη λαμβάνει η οικογένεια, προκειμένου να μη στιγματίζεται στο παιδί στο σχολείο. 

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο…, για να μη «σημαδευτούν» τα παιδιά που υποσιτίζονται, τα μικρογεύματα – αξίας 1 έως 2 ευρώ το καθένα – θα διατίθενται προς όλους τους μαθητές των σχολείων, στα οποία θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Πράγματι οι παρεμβάσεις πρέπει να έχουν μαζικό χαρακτήρα. Να εντοπίσουμε εκείνες τις οικογένειες που είναι σε τόσο απελπιστική κατάσταση που δεν μπορούν να παρέχουν τροφή στα παιδιά τους» δήλωσε από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής της Ν.Δ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: