Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Επαγγελματίες ψεύτες....


Με νωπές ακόμη στην μνήμη μας τις θριαμβευτικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου και Βενιζέλου για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, είναι απορίας άξιο τι θα βρούνε να απαντήσουν τώρα που από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθαρίζεται πως η Ελλάδα εκχώρησε μέρος της εθνικής της κυριαρχίας!
Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο νέο τεύχος του περιοδικού «Der Spiegel» ο κ. Σόιμπλε ανάφερε μεταξύ άλλων πως: «...Οι ηγέτες της ευρωζώνης -μεταξύ των οποίων εκείνοι της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας- διευκρίνισαν, για μια ακόμη φορά, ότι η Ελλάδα είναι μια μοναδική, ιδιαίτερη περίπτωση, για την οποία έπρεπε να βρεθεί ειδική λύση. Για την πρόσθετη και πιο διαρκή βοήθεια που θα πάρει από τα μέλη της ευρωζώνης, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα και να αποδεχθεί στενή επιτήρηση... Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Ελλάδα εκχωρεί προσωρινά ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας της... Δεν πιστεύω ότι άλλες χώρες θα δέχονταν ποτέ κάτι τέτοιο, εκτός αν βρίσκονταν σε ύστατη ανάγκη».
Μετά από αυτή την ωμή δήλωση του κ. Σόιμπλε αισθάνεται κάποιος από την κυβέρνηση την ανάγκη να του απαντήσει;
Μπορεί να αποκρούσει τις καταγγελίες του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για το θέμα της εθνικής κυριαρχίας και να βεβαιώσει – εκ νέου – ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα;
Μπορεί η κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ποιος λέει αλήθεια; Ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος ή ο Σόιμπλε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: