Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Προς τους δημότες του Δήμου Ερμιονίδας. Μην σπαταλάτε το νερό


Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας Κρανίδι, 26-7-2011

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το τελευταίο δεκαήμερο έχει δημιουργηθεί οξύτατο πρόβλημα στην διάθεση του νερού, σε όλη την Δημοτική Ενότητα Κρανιδίου και ιδιαίτερα στο Πορτοχέλι,Κρανίδι και Κοιλάδα. Η κατανάλωση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με αποτέλεσμα, τα αποθέματα να μην επαρκούν και να παρουσιάζεται μειωμένη πίεση, αλλά και να γίνονται ολιγόωρες διακοπές.
Επειδή βρισκόμαστε στην αιχμή της τουριστικής περιόδου και προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα, επιβάλλεται οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην χρήση του νερού. Να περιορισθούν στην απαραίτητη οικιακή χρήση και να αποφεύγουν οποιαδήποτε άλλη, που για την περιοχή μας είναι ιδιαίτερη πολυτέλεια, όπως πλυσίματα μπαλκονιών, αυλών, πεζοδρομίων, αυτοκινήτων.
Η χρήση του νερού για πότισμα γκαζόν, μποστανιών και γέμισμα πισινών απαγορεύεται. Όπου το πότισμα κρίνεται αναγκαίο, να γίνεται σε σωστές ώρες και με μεγάλη φειδώ.
Σε περιπτώσεις διαπίστωσης σπατάλης, θα διακόπτεται η παροχή άμεσα.
Αναμένεται ότι οι ανάγκες για επιπλέον νερό να διαρκέσουν για τις επόμενες τριάντα ημέρες. Μέχρι τότε, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε τηρώντας τα παραπάνω, ώστε να υπάρχει επάρκεια σε όλο το δίκτυο και όλες τις ώρες. Το φαινόμενο της υπερεπάρκειας και σπατάλης σε ορισμένες περιοχές και της πλήρους ανεπάρκειας σε άλλες, είναι άδικο και απαράδεκτο.
Προσδοκούμε ότι οι κάτοικοι θα ανταποκριθούν άμεσα στις υποδείξεις μας, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η υδροδότηση σε όλο το δίκτυο.
Σε περίπτωση που αυτό καταστεί ανέφικτο, θα διακόπτεται η ύδρευση ανά περιοχή, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Αναδημοσίευση από: http://orangespotters.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: