Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΤΑΓΗ....

ΑΠΟΛΥΤΗ  ΥΠΟΤΑΓΗ  ΣΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ

Στο χωριό μου λένε ¨πηγαν για μαλλί και βγήκαν  κουρεμένοι"
Τι περιμένατε να δείτε; τους πάντες να υποκλίνονται μπροστά σας;
Τι πήγατε να συζητήσετε; να σας εξαιρέσουν από τις περικοπές;
Τόσο αφελείς είστε;

Ένα χρόνο ρημάζουν τον Ελληνικό λαό, μειώνουν τις συντάξεις, μειώνουν τους μισθούς, μειώνουν τα επιδόματα, κόβουν τα δώρα ρίχνουν τον κόσμο στην ανεργία  και εσείς τσιμουδιά.
Ένα χρόνο από  τώρα αυξάνουν τον ΦΠΑ, αυξάνουν τις τιμές , αυξάνουν τα τέλη κυκλοφορίας διαλύουν την  Ελλάδα και εσείς τσιμουδιά.
Ήρθε και η ώρα η δική σας. Τώρα θα κλέψουν και θα  ξεκοκαλίσουν και τα δικά σας με το πρόσχημα ότι..." όλα τα κάνουμε για το λαό..." και εσείς τσιμουδιά.
Αυτοί θα φανούν πατριώτες, γιατί ενδιαφέρονται για το λαό και εσείς θα φανείτε προδότες, γιατί αδιαφορείτε για το λαό.
Επικαλούνται τον λαό, γιατί εσείς δεν μπορείτε να τον επικαλεστείτε και το ξέρουν πολύ καλά αυτό. Διότι το ετοίμαζαν χρόνια τώρα, να σας αποκόψουν από το λαό με την εκοσμίκσευση  τα σκάνδαλα και τα δώρα, για να μπορέσουν να διαλύσουν τα πάντα.  

Γιατί όταν έγινε η ληστρική επιδρομή στο λαό εσείς δεν μιλήσατε.
Τώρα που θα γίνει η ληστρική επιδρομή σε σας ο λαός ΔΕΝ θα μιλήσει.

Ηχηρή απάντηση, "βροντή", όπως είπε χαρακτηριστικά, δίνει σε όσους τον κατηγορούν "για αφωνία" ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.


Ο Αρχιεπίσκοπος απαντά στους επικριτές του μέσω Romfea.gr

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μιλώντας στον Διευθυντή της Romfea.gr κ. Αιμίλιο Πολυγένη τόνισε:
«Θα ήθελα να πω σε όλους εκείνους που με καταδικάζουν για αφωνία και ότι είμαι άφωνος, το σημερινό γεγονός της συνεδρίας της μικτής Επιτροπής διαλόγου της Εκκλησίας με το Κράτος, είναι η μεγαλύτερη βροντή στα χρονικά της Εκκλησίας μας και μια ελπίδα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρία της Επιτροπής διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στα χρονικά της Εκκλησιαστικής ιστορίας.

Η συνάντηση της Επιτροπής
Ευρεία γκάμα θεμάτων, από την εκκλησιαστική εκπαίδευση έως τα ζητήματα της δέσμευσης της εκκλησιαστικής περιουσίας, περιλαμβάνει η ατζέντα της Επιτροπής Διαλόγου Εκκλησίας - Κράτους, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά το πέρας της σημερινής πρώτης συνεδρίασης. 

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συμφωνίας με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας. «Συμφωνήσαμε ότι υπάρχει θετικό πνεύμα. Αυτή την εποχή έχει σημασία τι προσφέρεις εσύ στην πατρίδα σου και όχι τι προσφέρει η πατρίδα σου σε σένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πνεύμα της συνεδρίασης ήταν μέσα στο πνεύμα των καιρών. Όλοι οι φορείς, βεβαίως και η Εκκλησία, είναι έτοιμοι να προσφέρουν στον ελληνικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή». τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου για να προσθέσει ότι «αυτό περιμένουμε από την Εκκλησία». 
Η Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας - Κράτους συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου έπειτα από συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου στις αρχές Μαΐου με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Αφορμή για εκείνη τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και μητροπολίτες, ήταν η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά της Εκκλησίας.
Δηλώσεις Ιεραρχών
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr μετά το πέρας της συνάντησης, οι Αρχιερείς δήλωσαν ότι «καμία απόφαση δεν θα υπάρξει εάν δεν προηγηθεί διάλογος, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία δήλωση εάν δεν ενημερώσουμε την Ιεράς Συνόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: