Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Τωρα είναι η ώρα της Εκκλησία... να στηρίξει το λαό.

Η ώρα της Εκκλησίας
 – Η ώρα για μια υγιή επανάσταση

***

Μεσογαίας Νικόλαος: "Όχι μόνο αγανάκτηση αλλά και επανάσταση"

«Θεωρώ ότι αυτή είναι η κατεξοχήν στιγμή που Εκκλησία πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο λαό, Εκκλησία που σιωπά και απουσιάζει από την αγωνία του κόσμου αυτοαναιρείται», δήλωσε στη Romfea.gr πριν από λίγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Επίσης, ο κ. Νικόλαος πρόσθεσε ότι «και δεν πρέπει να είναι κοντά στο κόσμο για να επιδεικνύει την παρουσία της, αλλά για να αποδεικνύει την σχέση της με τον λαό, να ομολογεί την διαφωνία της με το σύστημα που μας προδίδει και να φανερώνει την ετοιμότητα της. Να πάρει πρωτοβουλίες, και να αναλάβει ευθύνες».

«Είναι η μόνη που μπορεί να μεταμορφώσει την αγανάκτηση σε υγιή επανάσταση, η Εκκλησία συμπαθεί τους πονεμένους, κατανοεί τους αγανακτισμένους, αλλά προχωρεί με τους επαναστατημένους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.


Κλείνοντας ο κ. Νικόλαος, επεσήμανε: «Αυτό που χρειάζεται ο τόπος, δεν είναι μόνο η αγανάκτηση αλλά και η επανάσταση. Η αγανάκτηση βγάζει διαμαρτυρία, η επανάσταση δίνει ελπίδα ανατροπής, ανοίγει δρόμους στα αδιέξοδα».

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8346:-q-q&catid=13

***

Περιστερίου Χρυσόστομος:

"Η Διοικούσα Εκκλησία διακρίνεται για την αφωνία της"

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων Πολιτών» στέκονται οι Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι ο λαός διακρίνεται για την δυνατή του φωνή.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου μιλώντας στο «Άλτερ» μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι μεν πιστοί έχουνε φωνή και μαρτυρία, εμείς πλέον ως διοικούσα Εκκλησία διακρινόμεθα δια την αφωνία και την απαξίωση».

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να αφήσει τον λαό να είναι έρμαιο της τύχης του ενός και του άλλου, πρέπει η Εκκλησία να δώσει το μήνυμα της κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Περιστερίου, επεσήμανε ότι «δεν μπορεί το φορτίο αυτής της λιτότητας, να το σηκώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι και γενικότερα της μεσαίας και κατωτέρας τάξεως».

«Πρέπει να μην καθίσει πλέον στις τηλεοράσεις και τους καναπέδες, ούτε να πίνει τους φραπέδες, αλλά πρέπει να λάβουν ενεργό μέρος, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε αυτή την μεγάλη κρίση», υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8345:-q-q&catid=13
Τελευταία ανανέωση ( 08.06.11 )

Δεν υπάρχουν σχόλια: