Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή καναλιού απορροής ομβρίων υδάτων στον Κάμπο Κρανιδίου.

Δέκα λεπτά βροχής   ήταν αρκετά για να μετατραπεί ο κεντρικός δρόμος από τον κυκλικό στην είσοδο του Κρανιδίου μέχρι και την διασταύρωση της Κοιλάδας σε ποτάμι.

Αυτό συνέβη γιατί στο σημείο του κυκλικού εκβάλουν τα νερά τους δύο χείμαρροι. Ό ένας έρχεται από το "Γραμματικό" και ό άλλος από την είσοδο του Κρανιδίου.

Τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο αν σκεφτείς ότι το Κρανίδι επεκτείνεται και τσιμεντοποιούνται τα πάντα. Με αποτέλεσμα τα νερά να μην απορροφώνται από την γη. Επίσης διότι μπαζώσαμε τα ρέματα και κυρίως της εκβολές τους. Και τέλος οι βροχές από ότι φαίνεται θα είναι μικρής διάρκειας και πολύ έντονες στο μέλλον.

Πείτε μου σας παρακαλώ που θα πάνε τα νερά από το χείμαρρο του "Γραμματικού"; Κλείσαμε τις εκβολές του και δεν αφήσαμε πέρασμα για το νερό. Ο χείμαρρος αυτός συγκεντρώνει όλο σχεδόν το νερό του παλαιού Κρανιδίου. Που θα εκβάλει τα νερά του; Μα φυσικά πάνω στο οδόστρωμα, όπου βρίσκεται η κοίτη του.

Η αδράνεια, και η αδιαφορίας μας κάποια στιγμή θα επιστρέψει σε μας.

Τι χρειάζεται να γίνει τώρα; Να απελευθερωθεί η κοίτη του "Γραμματικού" και να κατασκευαστή κανάλι απορροής όλων των ομβρίων υδάτων  από τον κυκλικό μέχρι την διασταύρωση για την Κοιλάδα και από εκεί μέχρι την θάλασσα. Για να μην ξαναγίνει ο δρόμος ποτάμι και να μην καταστέφεται το οδόστρωμα σε κάθε βροχή.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη πρόταση. Τα νερά αυτά να συγκεντρώνονται σε μία ανοικτή υδατοδεξαμενή σε κάποιο σημείο του Κάμπου, όπου από κει θα μπορούν να αρδεύονται τα μποστάνια και τα περιβόλια..... Τι λέω τώρα ε...... Σίγουρα θα υπάρχουν και  άλλες ιδέες.

Κάντε κάτι όμως άμεσα, γιατί θα μας πάρει το ποτάμι.

Δείτε φωτογραφίες παρακάτω..........





















1 σχόλιο:

Modern Father είπε...

συμπέρασμα :
αγοράσατε βάρκες διότι μην περιμένετε εργα!
και μην οδηγείτε όταν φωτογραφίζετε!!!