Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε όλο το δήμο Κρανιδίου, είναι η απάντηση του Δημήτρη Καμιζή


Ρωτήσαμε τον κο Δημήτρη Καμιζή για την ανακύκλωση....

Ερώτημα: Αν αύριο το πρωί ήσασταν και πάλι Δήμαρχος Κρανιδίου, θα δίνατε
εντολή να ξεκινήσει, ανακύκλωση όλων των υλικών;

Και η απάντησή του είναι αυτή....

Δημήτρης Καμιζής είπε...

Δυστυχώς με τις ατέρμονες και ατελέσφορες διαδικασίες όπως περιέγραψα, χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Η ανακύκλωση εδώ και τώρα είναι πλέον η μοναδική λύση για τους εξής λόγους:
1. Θα μειώσει σημαντικά τον τελικό όγκο των προς αδρανοποίηση απορριμμάτων.
2. Θα "εκβιάσει" την έναρξη των διαδικασιών επίλυσης του μεγάλου αυτού προβλήματος.
3. Θα συμβάλλει θετικά στην εφαρμογή της λύσης της δεματοποίησης με τον διαχωρισμό και τη διαλογή των οργανικών από τα ανόργανα υλικά, τα οποία είναι ανακυκλώσιμα.
Η τυχόν εφαρμογή αυτής της λύσης χωρίς αυτή την προϋπόθεση, θα δημιουργήσει πολλούς κινδύνους στο περιβάλλον και την υγεία.


Ευθέως λοιπόν απαντώ ότι σαν Δήμαρχος θα προσχωρούσα αμέσως πλέον στην πρωτοβουλία σας για την ανακύκλωση και θα εφάρμοζα το μοντέλο διαχείρισης της Κοιλάδας σ' όλη την έκταση του Δήμου Κρανιδίου. Παράλληλα όμως, θα διεκδικούσα την αρμοδιότητα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων για το Δήμο Κρανιδίου.

Πηγή: Πρ.Δημ.Κιν.Ερμ.

Παρεμβάσεις σχόλιο: Ρε τι σου είναι η ζωή. Μέσα σε λίγες ώρες είχα την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμιζή πάνω στο θέμα της ανακύκλωσης. Εδώ και ένα χρόνο με τις κατά καιρούς αναρτήσεις μας ρωτάμε τον Δήμαρχο Κρανιδίου, για το τι θα γίνει με την ανακύκλωση και απάντηση καμία... Τώρα αρχίζει ο πραγματικός διάλογος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο λογικό θεωρείτε πάτερ,μέσα από το blog σας να κάνετε προπαγάνδα υπέρ κάποιου υποψήφιου Δημάρχου?Γιατί δεν μπορείτε να αποδεχτείτε το γεγονός οτι ζούμε σε μια Δημοκρατική χώρα και οι κάτοικοι αυτού του Δήμου με την ψήφο τους αποδοκίμασαν τις πρακτικές του καθ'όλα αγαπητού κατά τ'άλλα κυρίου Καμιζή!Αύριο είναι μεγάλη γιορτή αλλά δεν ξέρω αν θα έρθω στην εκκλησία ξέροντας οτι είμαι ανεπιθύμητος αφού δεν ανήκω στους ψηφοφόρους του κυρίου Καμιζή.

π. Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε από πού συμπεραίνεις ότι κάνω προπαγάνδα υπέρ του κου Καμιζή;
Γιατί θεωρείς ότι ο διάλογος είναι ένα προπαγανδιστικό μέσο;
Ένα χρόνο τώρα παρακαλώ το δήμο, μέσα από αυτό το ιστολόγιο να μας δώσει μια απάντηση για την ανακύκλωση και δεν το έχει κάνει. Πιστεύεις ότι αν μας απαντούσε δεν θα δημοσιεύαμε την απάντηση του;
Ερωτήθηκε και απάντησε ο άνθρωπος για ένα θέμα που με απασχολεί και νομίζω ότι μας απασχολεί όλους, το θέμα τις ανακυκλώσεις. Την ίδια ερώτηση θα κάνω σε οποιοδήποτε νομίζω ότι μπορεί να δεσμευτεί για να την υλοποιήσει. Η προπαγάνδα προϋποθέτει την απόκρυψη της αλήθειας, επιτηδευμένες ψευδολογίες ή και παραλείπει τέτοιον όγκο αληθειών και γεγονότων σχετικών με το θέμα που καθίσταται έντονα παροδηγητικό.
Βαριά η κουβέντα σου αγαπητέ ανώνυμε. Πολύ εύκολα κολλάς ταμπέλες στους άλλους.
Δημοκρατικό και ελεύθερο διάλογο κάνουμε. Αγαπώ αυτό τον τόπο και προσπαθώ για το καλύτερο.

Και κάτι ακόμα αν θέλεις να κάνεις διάλογο μίλα με το όνομα σου, αυτό είναι πιο έντιμο.

Αν πάλι νομίζεις ότι στην εκκλησία δέχομαι τους μεν ή τους δε και όχι όλους τους χριστιανούς, σε πληροφορώ ότι κάνεις λάθος. Η ιδιότητα μου ως ιερέα δεν μου στερεί το δικαίωμα της ελεύθερης διατύπωσης της γνώμης μου, να ελπίζω και να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο κόσμο. Οι διαχωρισμοί του τύπου, είσαι του ενός η του άλλου, δεν με αγγίζουν γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι θα πετύχουμε κάτι καλύτερο σε αυτό τον κόσμο μόνον όταν ενωμένοι όλη μαζί προσπαθήσουμε, ο καθένας ξεκινώντας από τον εαυτό του.