Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η Αίγινα εόρτασε τον Άγιο Νεκτάριο

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

Πηγή: http://www.romfea.gr/

Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εόρτασε το Αγιοβάδιστο νησί της Αίγινας, την «Ανακομιδή των τιμίων Λειψάνων» του Αγίου Νεκταρίου, στον περίλαμπρο Ι.Ν. του Αγίου μας.

Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου το απόγευμα τελέσθηκε μικρός Εσπερινός στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος και εν συνεχεία κάθοδος με λιτανευτική πομπή προς τον κύριο Ι. Ναό όπου ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ολονύκτιος ιερά αγρυπνία.

Την κυριώνυμο της εορτής Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου κ. κ. Ιεροθέου , ο οποίος στο Θεολογικό του λόγο αναφέρθηκε στις αρετές και το ήθος του Αγίου μας.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο εκύκλωσαν το Ιερό Θυσιαστήριο οι Σεβασμιώτατοι Ατλάντας κ. κ. Αλεξίου, Βρεσθένης κ. κ. Θεόκλητος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. κ. Εφραίμ.

Επίσης ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αρχιμ. π. Χρυσόστομος, ο Γ.Α.Ε. Μητροπόλεως Ύδρας Πρωτ. π. Ακίνδυνος, δεκάδες ιερείς της Αίγινας και της επαρχίας της Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια σχηματίστηκε η λιτανευτική πομπή πέριξ του Ι. Ναού και να πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνος δέηση στον τάφο του πρ. Μητροπολίτου Ύδρας, κυρού π. Ιεροθέου, που ήταν και ο θεμελιωτής του μεγάλου Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου.

Τη Θ. Λειτουργία παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου μας. Για μια ακόμα φορά η Δημοτ. Φιλαρμονική απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο τον ύμνο του Αγίου Νεκταρίου προς την Παναγία μας «Αγνή Παρθένε Δέσποινα » εισπράττοντας τις ευχαριστίες του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας κ. κ. Εφραίμ.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Οσιωτάτη Ηγουμένη Θεοδοσία και της συνοδείας αυτής, για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν για τον καλλωπισμό της Ι. Μονής καθώς επίσης και της προσφοράς τους στο νησί μας και όχι μόνο.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει κανείς να συγχαρεί τον Γ. Επόπτη της νήσου Αίγινας Αρχ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη , για την άριστη οργάνωση των εορταστικού διημέρου.

Ένα μεγάλο «Εύγε» στον χοράρχη κ. Καλομοίρη και των μελών της χορωδίας, για την απόδοση των ύμνων, που αγκάλιασαν το εκκλησίασμα.

Τέλος την Θεία λειτουργία μετέδωσε ο Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: