Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Τέλος εποχής.....

....για την ανακύκλωση από την ενορία της Κοιλάδας. Παραδίδουμε την σκυτάλη στο Δήμο Κρανιδίου και ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους. Άλλωστε το είχαμε προαναγγείλει ότι αδυνατούμε να συνεχίσουμε την ανακύκλωση εξαιτίας πολύ σημαντικών δυσκολιών. Ο χώρος αποθήκευσης των υλικών, το αυτοκίνητο περισυλλογής και ο εργάτης για το ξεκαθάρισμα των υλικόν ήταν  μερικά από τα προβλήματα μας.  

Εμείς  ως ενορία κάναμε ότι μπορούσαμε τα τρία αυτά χρόνια με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τον δήμο  και  τους  πολίτες να αναλάβουν  τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για το ξεκίνημα της  ανακύκλωσης.

Ο δρόμος είναι στρωμένος τουλάχιστον για την Κοιλάδα.  Παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες  που αντιμετωπίσαμε αυτά τα τρία χρόνια, τις οποίες ξεπεράσαμε,  πρέπει να σημειώσουμε ότι κάναμε μια αρχή. Τώρα είναι η σειρά του Δήμου Κρανιδίου να συνεχίσει και να επεκτείνει σε όλη την Ερμιονίδα την ανακύκλωση. Και σε αυτή την προσπάθεια του δήμου θα είμαστε παρόντες αν μας ζητηθεί.

Τέλος εποχής λοιπόν και νομίζω ότι είναι η ώρα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της ανακύκλωσης με πρωτοβουλία της ενορίας στην Κοιλάδα.
  • Πρώτο, πρώτα θα ευχαριστήσω τους ελεύθερους επαγγελματίες για την δωρεά των κάδων που χρησιμοποιήσαμε στην ανακύκλωση.
  • Υστέρα θα συγχαρώ τα παιδιά της Κοιλάδας που συγκρότησαν τις εθελοντικές ομάδες ανακύκλωσης και βοήθησαν στην περισυλλογή του χαρτιού. Καθώς και τον κο Νικόλαο Μωριάτη για την αφιλοκερδή του συμμετοχή.
  • Συγχαίρω τους κατοίκους της Κοιλάδας για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για την ανακύκλωση και τους ευχαριστώ που  δεν μετέτρεψαν τους κάδους σε κάδους σκουπιδιών.
  • Επίσης συγχαίρουμε όλους τους πολίτες τις Ερμιονίδας που  έκαναν το κόπο αυτά τα τρία χρόνια να φέρνουν την ανακύκλωση στην Κοιλάδα. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον κο Δημήτρη Λούζη για την ενεργή συμμετοχή του στην ανακύκλωση. Έφερνε καθημερινά από δύο ή και περισσότερα αυτοκίνητα με χαρτί που μάζευε από όλη την Ερμιονίδα.
  • Ευχαριστούμε όσους μας δάνειζαν το αυτοκίνητό τους για την περισυλλογή του χαρτιού.
  • Ευχαριστούμε και τον Δήμο Κρανιδίου  ο οποίος από τον Απρίλιο του 2010 και μετά, μας διέθεσε ένα αυτοκίνητο του δήμου για την περισυλλογή του χαρτιού στην Κοιλάδα και ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο κο Δημήτρη Ντούβαλη.
  • Ευχαριστούμε την γειτονία, όπου βρίσκεται η αποθήκη του χαρτιού, για την υπομονή που έδειξαν και στήριξαν με αυτό τον τρόπο την ανακύκλωση.
  • Ευχαριστούμε τα ιστολόγια της περιοχής που ανέδειξαν το έργο της ανακύκλωσης.  
Τέλος να κάνω μόνο μια παρατήρηση. Οι κάδοι στην Κοιλάδα είναι πολύ λίγοι, θέλουμε τουλάχιστον 8 με 10 κάδους συνολικά, οι οποίοι πρέπει να διασκορπιστούν σε όλο το χωριό.
Καλή συνέχεια

Η ανακύκλωση συνεχίζεται από τον Δήμο Κρανιδίου και από ότι φαίνεται έχει επεκταθεί σε όλο το δήμο. Αντιγράφω την παρακάτω ανακοίνωση από το ιστολόγιο Η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΜΑΣ

  ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


Ο Δήμος Κρανιδίου μετά την εγκατάσταση του δεματοποιητή, ο οποίος κατήργησε τις χωματερές, προχώρησε κατόπιν συνεχών και επίπονων προσπαθειών του Δημάρχου κ. Δημήτρη Σφυρή, στην Ανακύκλωση χαρτιού, αλουμινίου, γυαλιού, πλαστικού και λευκοσίδηρου, δημιουργώντας εικοσιπέντε (25) σταθμούς μονών, διπλών και τριπλών μπλε κάδων ανακύκλωσης στον Δήμο Κρανιδίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση που έχει υπογραφεί πριν 7 μήνες, μεταξύ Δήμου Κρανιδίου και Ανταποδοτικής Εταιρίας Ανακύκλωσης, δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη και ο Δήμος με δικούς του πόρους υλοποιεί τον σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επίσης σε συνεργασία με το μέλος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού Αργολίδας και  δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Ερμιόνης κ. Γεώργιο Μήτσου, σχεδιάζουν την επέκταση της ανακύκλωσης στον Δήμο Ερμιόνης.
Τα σημεία που οι δημότες θα μπορούν να αποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά είναι τα εξής:
ΚΡΑΝΙΔΙ
·        Πλατεία Παπαρσένη
·        Διχάλα Ανόδου – Καθόδου
·        Ιερός Ναός Παναγίας (Φανάρι)
·        Πλατεία Ρέπουλη
·        Α’ Δημοτικό Σχολείο (νότια πλευρά)
·        Α’ Δημοτικό Σχολείο (βόρεια πλευρά)
·        Πάρκινγκ Λαϊκής Αγοράς
·        Πλησίον Κέντρου Υγείας (έναντι Ξενοδοχείο Ερμιονίδα)
·        Διασταύρωση Ασπρόχωμα
·        Περιφερειακός στο άγαλμα της Μητέρας
·        Β’ Δημοτικό Σχολείο

ΚΟΙΛΑΔΑ
·        Είσοδος Πλησίον Ναυταθλητικού

ΔΙΔΥΜΑ
·        Διασταύρωση Σαλαντίου
·        Διασταύρωση νεκροταφείου
·        Έξοδος Διδύμων (διασταύρωση γηπέδου)

ΦΟΥΡΝΟΙ
·        Απέναντι από πρατήριο Αφοί Αποστόλου
·        Πλατεία Πηγάδι
·        Κεντρική Πλατεία (έναντι καφενείου)
·        Διασταύρωση για Παπούλια

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ
·        Στα τρία πάρκινκγ του λιμανιού από δύο κάδους
·        Στροφή Καλάμια για Άγιο Αιμιλιανό
·        Είσοδος Αγίου Αιμιλιανού (διασταύρωση Γουλανδρή)
·        Χηνίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: