Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ερμιονίδα " ἁντιστέκεται"

Αναδημοσίευση από το γειτονικό ιστολόγιο.... "Ερμιονίδα: μας αρέσει - δεν μας αρέσει"

Η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Βιβής Σκούρτη



Πολίτες που τιμούν το Ι.Λ.Μ.Ε. και αυτό, γλυκά τους αγκαλιάζει…


Αυτές τις σκέψεις κάναμε παρακολουθώντας χθες την εκδήλωση με την παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Βιβής Σκούρτη στον αύλιο χώρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης, από τους δικούς μας καθηγητές φιλολόγους Καλλιόπη Καλποδήμου και Αντώνη Ζαραφωνίτη.

Το κοινό εκστασιασμένο στην καταπληκτική προσέγγιση που έκαναν οι παρουσιαστές, των γλυκόπικρων και γεμάτους θαλασσινής αλμύρας συναισθημάτων και νοημάτων με λόγια ψυχής, εκφρασμένα μέσα από τα ποιήματα της Βιβής, τους τίμησε με την παρουσία και τη στάση του, με ένα ιδιαίτερο σεβασμό και ευλάβεια θα λέγαμε...


Αργότερα ο εκδότης της ποιητικής συλλογής που είχε έρθει από την Κόρινθο για το σκοπό αυτό θα μας πει: «Έχω παρακολουθήσει πολλές τέτοιες εκδηλώσεις αλλά γι’ αυτή θέλω να συγχαρώ τους παρουσιαστές για τον τρόπο που μας έδωσαν αυτή την ποιητική έκφραση της κας Σκούρτη. Αυτό όμως που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η στάση του κοινού. Συνήθως σ΄αυτές τις περιπτώσεις μετά από κάποια ώρα το ακροατήριο αρχίζει και κουνιέται... στα καθίσματά του! Εδώ είδα, δεν «κουνιόταν φύλλο» στην πλατεία. Όλοι έμειναν ακίνητοι στη θέση τους μέχρι το τέλος. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτό»


Για όλα αυτά στη συνέχεια, εκτενές ρεπορτάζ στο blog


ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: