Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Αγαπητοί συνδημότες να απαιτήσουμε ο διάλογος να γίνει για τα καυτά προβλήματά της Ερμιονίδας.

Αντιγράφω την ανάρτηση Tα προβλήματα της Ερμιονίδος εκδοση 1.01 από το γειτονικό ιστολόγιο http://orangespotters.blogspot.com/  και παρακαλώ  τα γειτονικά ιστολόγια να αναδείξουν ένα  ένα τα προβλήματα του τόπου μας και αν είναι δυνατόν να προτείνουν και λύσεις.

Ας αφήσουμε τις κοκορομαχίες και ας καταπιαστούμε με τα προβλήματα μας. Εμείς οι πολίτες πρε΄πει να βάλουμε τα θέματα στην ατζέντα...και όχι κάποιοι άλλοι.

                                                       ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Το σημαντικότερο πρόβλημα της επαρχίας.Κρυμμενο επιμελώς από τις επίσημες δημοτικές αρχές.
-Δεν υπάρχουν εκτιμώμενα στοιχεία.Ιδαιτερο πρόβλημα φαίνεται ότο υπάρχει με τα σκληρά ναρκωτικά οπου η πρώτη γενιά χρηστών έχει μπεί στο τελευταίο κύκλο και αρχίζει να έχει θύματα.
-Βάση του πληθυσμού από τα εθνικά στοιχεία πρέπει να υπολογίζουμε 1000-1500 εξαρτημένα άτομα σε όλα τα είδη ουσίων.Και ο τζίρος πανω απο 2,5 -3 εκ εκ ευρώ ετησίως αλλα τόσα την καλοκαιρινή περιόδο.και λίγα λέμε.
-Δεν υπάρχει τοπική συστηματική δράση ,δεν υπαρχει καμμια αναφορά στις δημοτικές δράσεις ,δεν υπάρχει καμμιά αναφορά στα προγραμματα των υποψηφίων.Στρουθοκαμηλισμός 
-Δεν υπάρχουν στοιχεία για την οργανωση της διακίνησης και αν αυτή έχει οργανωμενη μορφή,και αν εχει πως αυτή διαχειρίζεται το κέρδος και πως επηρεάζει τις τοπικές εξουσίες.
ΝΕΡΟ(ετήσια βροχοπτωση <500 χιλ)
Ουσιαστικά η κατασταση για τον υδροφόρο ορίζοντα ειναι μη αναστρέψιμη στο 70% της επαρχίας.Το έργο του Ανάβαλου παει πολύ πίσω .
-Δεν υπάρχει λεπτομερής καταγραφή των σημείων άντλησης και της ποιότητα και ποσότητας του νερού που χρησιμοποιείται..
-Γνωρίζουμε τις καταναλώσεις μόνο των δήμων .Αν πάρουμε τα εθνικα στοιχεία  πάμε σε μια χρήση νερού που είναι της τάξης  εκατ κυβικών μέτρων.(υπολογισμός 10  φορες των αστικών αναγκών)
Για αυτό προχωρά ταχύτατα η υφαλμύρωση και σε λίγο το παιχνίδι θα έχει τελειώσει οριστικά.
Η μεγαλύτερη κατανάλωση νερού αν και είναι περιέργο κατευθύνεται στην καλλιέργεια ελίας  και μάλιστα του υφάλμυρου που παλιότερα ήταν ξερική καλλιέργεια. Αυτό που δεν υπολογίζουμε είναι ότι εκτός απο τον υδροφόρο ορίζοντα  δημιουργούμε αλατοχώραφα  που σημαίνει ευαλωτες εκτάσεις σε ερημοποίηση.
-Φυσικά υπαρχει μεγάλο θέμα με τις αφαλατώσεις και την αλμη που αποθέτουν.Πάντως η διαδικασία  εντοπισμου ειναι πανευκολη αφου οι εταιρείες ειναι συγκεκριμενες....

ΑΠΟΧΕΥΤΕΣΗ
Φούρνοι,Δίδυμα,Ηλιόκαστρο,Λουκαίτι ,Θερμησία ,Ράδο,Πορτο Χέλι δεν υπάρχει τίποτα. Κρανίδι ,Ερμιόνη ημιτελές δίκτυα, προβλήματα στον τρόπο διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων των βιολογικών.
Τελευταία εξέλιξη η εκθεση του ελεγχου ποιότητας που είναι απογοητευτική για τον χειρισμό του εργου.του Πορτο Χελιου.
ΔΕΠΟΣ
Η κομπίνα της δεκαετίας.Από όλους ουσιαστικά μόνο ο κ.Καμιζής έχει καθαρή τοποθέτηση.
αλλον αναβλήθηκε η κομπίνα... Αν δεν επιμεινει η δημοτική αρχή σε παραχωρηση σε λιγο καιρό θα εχουμε τα ίδια...

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Πολλά προβλήματα ,Ελλειψη οδηγών κατά διαστήματα .Φιλότιμες προσπάθειες αλλά ελλειψη ενδιαφέροντος από τις δημοτικές αρχές σε αντίθεση απο την σημαντική βοήθεια που εχει δεχτεί απο ιδιώτες.
-Πρέπει να γίνει μια κοινωνική δράση (Πχ Σύλλογος Φίλων ΚΥ) ώστε να ενισχυθεί το ΚΥ ώστε να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες .Χρήματα είνα ευκολο να μαζευτούν αλλα χρειάζεται και η ανάλογη ανταπόκριση απο το ίδιο το Κεντρο που νομίζω ότι θα υπάρξει.Ετσι  μπορεί να ενισχυθεί με επιπλεον προσωπικό ,να γίνουν προγραμματα πρόληψης και να αποκτηθεί μια κινητή μονάδα που θα είναι χρησιμη σε πολυ βαριά περιστατικα γιατί οι δυό ώρες για το Αργος η το Ναύπλιο είναι κρίσιμος παραγοντας.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ Το απόλυτο μπάχαλο αν και η ευθύνη της Περιφέρειας φτάνει στο όριο της ποινικής διερεύνησης μεγάλη η ευθύνη και των Δήμων της Περιοχής στα θέματα ανακύκλωσης .και άλλων τοπικών δράσεων.
Τελευταίες εξελιξεις μιλουν για 4  τοπους  συγκεντρωσης μάλλον καυσης και εχω μια υποψία οτι το ενα  θα ειναι προς τα Δίδυμα μεριά.Θα δούμε  ...

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Προσπαθεί φιλότιμα το ΑΤ Κρανιδίου με τις μικρές δυνάμεις που έχει αλλά για τον πολίτη το αποτέλεσμα μετράει.Γενικά παντως ειμαστε σε ανεκτη κατάσταση .

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΑΣΙΚΩΝΕΚΤΑΣΕΩΝ Σιγά ,σιωπηλά,συστηματικά .......βελούδινα.Εδω πρέπει να τονίσουμε οτι η διαχείριση γινεται απο την διευθυνση Δασωνν Αργολιδος  οπότε η επισήμανση λαθων στις αποφασεις   επαφίεται στις ενέργειες πολιτων.Βέβαια μια δημοτική αρχή που off the record  επισημάνει οτι θα αντιδρασει αν τα λάθη συνεχιστουν  θα υπαρξουν αποτελεσματα.

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ-ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Κανένα σχόλιο ,το αποτέλεσμα μετράει.
-Οι νέες δομές και αρμοδιότητες μεταφέρουν την ευθύνη στο δήμο δλδ στους πολίτες  οπότε νομίζω θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα  για ολους τους επίδοξους παραβάτες.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Σιγά,σιωπηλα,συστηματικά,βελούδινα,νεφελωδώς νομότυπα ...όπως σε όλα τα τουριστικά θέρετρα της Ελλαδος
Θα έχουμε καλύτερη εικόνα με τη νέα δημοτική αρχή που θα  υπαρχει καλύτερη πρόσβαση στα αρχεία και τις υποθέσεις της υπηρεσίας.Καλό θα ήταν η νέα δημοτική αρχή αφου θα εχει την ευθύνη να κάνει έλεγχο νομιμότητας  για να μην χρεωθεί παλιές αμαρτίες...

Θα επανέλθουμε με πιό λεπτομερή κωδικοποίηση.Για αυτά έπρεπε να μιλάμε και όχι για τις συναντήσεις ,συμπαθειες και αντιπάθειες προσώπων .Ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας που εκλέγονται και θα εκλεγούν είναι θεσμικά πρόσωπα και έχουν σαν σκοπό να υπηρετήσουν όλους τους πολίτες.Εχουν υποχρέωση να δουλέψουν αθόρυβα και αποτελεσματικά και να εξασφαλίσουν στον πολίτη ένα περιβαλλον ευνοικό ώστε να έχει αυτός ένα καλύτερο επίπεδο ζωής.Δεν χρειαζόμαστε "on man show,σωτήρες,βαρύγδουπα λόγια κλπ " χρειαζόμαστε ανθρώπους σοβαρούς που να έχουν επιτύχει στην ζωή τους με νόμινες ενασχολήσεις,να είναι τίμιοι και καθαροί

Δεν υπάρχουν σχόλια: