Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

[...."Μερικοί νομίζουν ότι η Εκκλησία έχει ανεξάντλητους πόρους! Η Εκκλησία δεν βρήκε το μηχάνημα που βγάζει πεντοχίλιαρα..."]


 Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ζήτησε να διακοπεί η μισθοδοσία του

Ξάφνιασε το πανελλήνιο πριν από λίγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Άλτερ" και τον Νίκο Χατζηνικολάου, έκανε γνωστό ότι ζήτησε την διακοπή της μισθοδοσίας του.

Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, σχολιάζοντας την ενέργεια του αυτή τόνισε: «Αυτό είναι μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης, στο αγώνα που γίνεται για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».

Επίσης, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ανέφερε ότι «η εκκλησία πρέπει να συμμετέχει στον αγώνα και την προσπάθεια που γίνεται, θεωρώντας ό,τι έγω δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω, ήταν να ζητήσω να επιστραφεί ο μισθός μου στο Κράτος, μια συμβολική κίνηση την οποία κάνανε και άλλοι άνθρωποι. Σκέφτηκα αφού την κάνει μια Ευρωβουλευτής, γιατί να μην την κάνει και ένας Επίσκοπος».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις απόψεις μερικών μητροπολιτών που αντιδρούν για την φορολογία της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Νικόλαος τόνισε: «Όταν ένας Μητροπολίτης πάσχει για τα έργα που κάνει, για τα οποία με κάθε τρόπο αγωνίζεται να βρεθούν κάποιοι πόροι για να μπορέσει να ανακουφιστεί ο λαός, βλέποντας όμως ταυτόχρονα και την δυσκολία του κράτους νομίζω το κατανοώ απόλυτα».

Ακόμη δήλωσε χαρακτηριστικά: "Μερικοί νομίζουν ότι η Εκκλησία έχει ανεξάντλητους πόρους! Η Εκκλησία δεν βρήκε το μηχάνημα που βγάζει πεντοχίλιαρα..."

Τέλος, πληροφορίες της "Romfea.gr", αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, απέστειλε ήδη γράμμα στο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, όπου τους ενημερώνει για την απόφασή του, αλλά και τους ζητά να πράξουν τα δέοντα για να σταματήσει να μισθοδοτείται.

Φώτο: Romfea.gr Πηγή: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: