Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

[.....Η φορολογία, όμως, των μητροπόλεών μας θα αποβεί σε βάρος του λαού μας....]

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: "Ζητώ και εγώ τη διακοπή μισθοδοσίας μου"

Ένας ακόμη Μητροπολίτης ζητά με δήλωση του να γίνει διακοπή της μισθοδοσίας του, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ο οποίος ζήτησε να μην πληρώνεται στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα.

Παρακάτω ακολουθεί η δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου:

Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της Πατρίδος μας και γνωρίζοντας ότι η φορολόγηση των επαρχιακών μητροπόλεών μας θα στερήσει την δυνατότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε καθημερινά αιτήματα για βοήθεια που φθάνουν στα γραφεία μας, ζητώ κι εγώ – όπως ο σεβ. Μεσογαίας κ. Νικόλαος- την διακοπή πλήρως της μισθοδοσίας μου η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.054 ευρώ.

Επαναφέρω πρόσφατη πρότασή μου να χαρίσει η Εκκλησία μας στο Κράτος όλες τις μετοχές που έχει στην ΕΤΕ. (σ.σ. εννοεί την Εθνική Τράπεζα)

Ο λαός μας και οι μητροπόλεις μας απ’ αυτό δεν θα βλαφτούν, όπως εξάλλου και δεν οφελούνται, κι εμείς θα βγάλουμε από πάνω μας αυτή την ρετσινιά.

Η φορολογία, όμως, των μητροπόλεών μας θα αποβεί σε βάρος του λαού μας. Η παρακράτηση της ιδικής μας μισθοδοσίας, είθε να συμβάλλει στην ανόρθωση των οικονομικών του κράτους μας.

Φώτο: Μπόνης   Πηγή: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: