Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Άλλο πράγμα είναι οι επίορκοι κληρικοί και άλλο πράγμα η φορολογία της Εκκλησίας.

Τα περισσότερα επιχειρήματα αγαπητέ φίλε υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας στηρίζονται πάνω στη αναξιότητα, την ανηθικότητα, την χριστοκαπηλεία μερικών εξ ημών των κληρικών.


Κοίτα, σου λέει, τους δεσποτάδες που φοράνε χρυσές στολές και χρυσά εγκόλπια, κοίτα τους παπάδες που κυκλοφορούν μέσα στην χλιδή , με τις μερσεντές και τα τζιπ 4Χ4, και καταλήγουν έχει λεφτά η Εκκλησία να φορολογηθεί.


Για κάτσε αγαπητέ μου, τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Οι δεσποτάδες και παπάδες που τα παίρνουν χοντρά, με την φορολογία της Εκκλησίας;


Έτσι είναι, θα το δεκτώ αυτό που λές, μερικοί δεσποτάδες και παπάδες προκαλούν με την ζωή τους και την συμπεριφορά τους. Δεν είναι όμως η Εκκλησία μας αυτοί και μόνον αυτοί. Είναι βέβαια και αυτοί μέλη άρρωστα Του Σώματος του Ιησού Χριστού- της Εκκλησίας, λιγότερο ή περισσότερο αποκομμένα, που χρίζουν θεραπεία. Δεν μπορούμε όμως να κακοχαρακτηρίζουμε την Εκκλησία από την ασυνέπεια μερικών Λειτουργών της σε σχέση με την διδασκαλεία της . Και δεν μπορούμε να παραβλέπουμε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνετε από την Εκκλησία ( και εδώ γίνεται πολύ μεγάλη) για να απαλύνει τον πόνο του σημερινού ανθρώπου μέσα από το πνευματικό και κοινωνικό της έργο.


Υπάρχουν δεσποτάδες με 200 εγκόλπια και 300 στολές; Υπάρχουν παπάδες που παίρνουν 1400 ευρώ και κυκλοφορούν με μερσεντές και ζουν ζωή χλιδάτη; Ζήτησε τους πόθεν έσχες, για να δεις αν τα χρήματα τους είναι μαύρα και φορολόγησε τους. Μην ισοπεδώνεις όμως τα πάντα και κτυπάς κατά της Εκκλησίας γενικά και αόριστα, διότι τότε νομίζω αγαπητέ φίλε, ότι αλλού θέλεις να το πάς, αλλά δεν το λες ξεκάθαρα.


Ναι, να φορολογηθεί η Εκκλησία, αφού δεν μπορείς να αναγνωρίσεις την προσφορά της στην κοινωνία, σε όλες όμως τις κερδοσκοπικές της δραστηριότητες, ισότιμα με όλους τους άλλους. Είναι αδικία να την φορολογείς με 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων της, να της φορολογείς την ακίνητη περιουσία με 3/1000 (παρότι το δέχτηκε η Εκκλησία) χωρίς να ξεχωρίζεις τα δεσμευμένα και άρα μη αξιοποιήσιμα από τα αδέσμευτα και άρα αξιοποιήσιμα. Είναι αδικία να φορολογείς την Ορθόδοξη Εκκλησία και να απαλλάσσεις το Ισραηλιτικό συμβούλιο και όσες επιχειρήσεις φορολογούνται από αυτό. Είναι κλεψιά να φορολογεί το κράτος  με 10% τις δωρεές μετρητών προς την Εκκλησία με το ίδιο ακριβώς  ποσοστό που φορολογεί και τις τράπεζες τους κατεξοχήν κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Εχουν λογική αυτά;;;


Εσύ λοιπόν που μιλάς για κοινωνική δικαιοσύνη και κόπτεσαι για το σωστό και καλά κάνεις, αυτά όμως γιατί δεν τα ξεχωρίζεις, γιατί τα τσουβαλιάζεις όλα; γιατί τα ισοπεδώνεις;


Δεν θέλω να δώσω αυθαίρετες απαντήσεις, αλλά με τρώει ένα ΓΙΑΤΙ ρε…….. η Εκκλησία φταίει για όλα; Δεν προσέφερε τίποτα σ’ αυτό τον άμοιρο τόπο; Δεν προσφέρει καθημερινά; Δεν υπάρχουν Επίσκοποι εργάτες του Ευαγγελίου; Δεν υπάρχουν ιερείς και διάκονοι που μαρτυρούν Ιησού Χριστόν; Γιατί…………………


2 σχόλια:

Modern Father είπε...

Δεν μας θίγει η παρωδία του συν-εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας και των συμβουλών που μας παρέχουν οι πολιτικοί μας στο πλατύσκαλο του Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών; Και όταν έρθει η ώρα της φορολογίας, μας αντιμετωπίζουν σαν Εταιρεία.Δηλαδή, πέρασαν 2000 χρόνια δεν τους δώσαμε ακόμα να καταλάβουν τί είναι η Εκκλησία!

Ο ΑΓΙΟς ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΕΙΠΕ!

ΕΣΕΙς ΛΕΤΕ:

Ναι, να φορολογηθεί η Εκκλησία, αφού δεν μπορείς να αναγνωρίσεις την προσφορά της στην κοινωνία, σε όλες όμως τις κερδοσκοπικές της δραστηριότητες, ισότιμα με όλους τους άλλους. Είναι αδικία να την φορολογείς με 20% επί των ακαθαρίστων εσόδων της, να της φορολογείς την ακίνητη περιουσία με 3/1000 (παρότι το δέχτηκε η Εκκλησία) χωρίς να ξεχωρίζεις τα δεσμευμένα και άρα μη αξιοποιήσιμα από τα αδέσμευτα και άρα αξιοποιήσιμα. Είναι αδικία να φορολογείς την Ορθόδοξη Εκκλησία και να απαλλάσσεις το Ισραηλιτικό συμβούλιο και όσες επιχειρήσεις φορολογούνται από αυτό. Είναι κλεψιά να φορολογεί το κράτος με 10% τις δωρεές μετρητών προς την Εκκλησία με το ίδιο ακριβώς ποσοστό που φορολογεί και τις τράπεζες τους κατεξοχήν κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Εχουν λογική αυτά;;;

ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ :
εγω παίρνω μισθό 1088, 67 ευρω...
χρειάζομαι για πάγια έξοδα τα 500 περίπου και τα άλλα καλύπτουν την βενζίνη μου για να πηγαινω στο κατηχητικο που κανω στο χωριο για αυτα τα 30 παιδια του πρώτου και δευτερου μαθήματος και τα 10 παιδιά της προχθεσινης ημέρας!
άρα θα κοπεί το κατηχητικο και το χαμόγελο απο το μαθημα και το παιχνίδι της αυλής της ενορίας τους αν μας πετσοκόψουν τον μισθό δυστυχώς...όλο το βάρος θα πέσει αλλού και όσοι κληρικοι είμαστε ενδυνηδειτοι και δεν γίναμε για να πλουτήσουμε...θα ταλαιπωρούμαστα τα λαμόγια του κλήρου θα γίνουν καλοι επιχειρηματίες και σε άλλους τομείς...εμείς θα ομολογήσουμε εν πτωχεία και δουλεία(πραγματική δουλειά θα κα΄νουμε αν χρειασθει) τον Κύριο μας και γάμους και βαπτίσια 4 φορές το μήνα κυριακή 11-12 και όσοι προλάβετε οι άλλοι να πάτε στο δήμαρχο!
οργισμένος ,
διάκονος Ιερόθεος

Modern Father είπε...

εγω παίρνω μισθό 1088, 67 ευρω...
χρειάζομαι για πάγια έξοδα τα 500 ευρω περίπου και τα άλλα μέσα σε άλλα έξοδα, καλύπτουν και την βενζίνη μου, για να πηγαινω στο κατηχητικο που κανω στο χωριο μου το αγαπημενο(το ξέρουν όσοι είναι απο εκει και φθάνει)για αυτα τα 30 παιδια του πρώτου και δευτερου μαθήματος και τα 10 παιδιά της προχθεσινης ημέρας(κυρική ε΄νηστειών 21 Μαρτίου 2010)!
άρα θα κοπεί το κατηχητικο (λόγω εξόδων πολλών και βενζίνας ακριβής-αν κοπεί ο μισθός, που θα καπεί εξωθεσμικά και παράνομα) και το χαμόγελο απο το μαθημα και το παιχνίδι εντός της αυλής της ενορίας τους - που εχει γινει και δικη μας στέγη προσευχης και κηρύγματος- αν μας πετσοκόψουν τον μισθό δυστυχώς...όλο το βάρος θα πέσει αλλού (στην επιβίωση μας και των οικειων μας την συνδρομη) και όσοι κληρικοι είμαστε εν-συνηδειτοι και ευ-συνηδειτοι και δεν γίναμε για να πλουτήσουμε...θα ταλαιπωρούμαστε απο τα λαμόγια του κλήρου 9που δυστυχως υπάρχουν σε όλους τους βαθμούς, για να μην γελιόμαστε)αλλά εκείνοι που είναι κομπιναδόροι με βούλα θα γίνουν καλοι επιχειρηματίες και σε άλλους τομείς...
εμείς θα ομολογήσουμε εν πτωχεία και δουλεία(πραγματική δουλειά θα κανουμε αν χρειασθει) τον Κύριο μας αλλά να ξέρετε
γάμους και βαπτίσια 4 φορές το μήνα κυριακή 11-12, στον ενοριακο ναο και όχι σε θερετρα παρεκκλήσια στη θάλασσα(βλεπε άγιος αιμιλιανός πορτοχελίου) και όσοι προλάβετε οι άλλοι να πάτε στο δήμαρχο, αφού ούτως οι άλλως δεν θέλετε τον Χριστό αλλα το φολκλόρ του ναου και το βυζαντινισμο του ψαλμικου και ιερατικου ειδους!!!
οργισμένος (απο τους πολιτικαντηδες και συμφεροντονούσηδες δήθεν πολιτικούς μας και κοινώς κομματοκράτες!),
διάκονος Ιερόθεος