Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Το κράτος ΚΛΕΒΕΙ την Εκκλησία….……..

Την Εκκλησία σου, την Εκκλησία μου σε αυτή που εσύ και εγώ είμαστε μέλη της. Την Εκκλησία που εσύ στηρίζεις με το περίσσευμα σου αλλά και πολλές φορές από το υστέρημα σου. Κανείς δεν σε ανάγκασε να δώσεις τα χρήματα σου, ούτε στο δίσκο ούτε στο παγκάρι, ούτε κάνοντας δωρεά για το φιλανθρωπικό της έργο. Εμπιστεύτηκες την Εκκλησία για το έργο που επιτελεί και πρόσφερες ελεύθερα την Αγάπη σου. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το σεβαστεί;;;;


Εσύ ξέρεις που δίνεις τα χρήματα σου. Βλέπεις που πιάνουν τόπο και συνεισφέρεις. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα σε ένα τσουβάλι και να το πετάξουμε στον γκρεμό.


Ναι , δεν είναι όλοι οι Επίσκοποι ίδιοι, δεν είναι όλοι οι παπάδες ίδιοι, δεν είναι η Εκκλησία για πέταμα, για το μουσείο. Ξεκόλλα επιτέλους, κοίτα καθαρά τα πράγματα. Μήπως έχεις τυφλωθεί από τις προκαταλήψεις σου, εσύ ο «προοδευτικός»;;;;.


Δεν είμαστε τέλειοι , καταλάβετε το. Άνθρωποι είμαστε και εμείς, σφάλουμε, πέφτουμε, αμαρτάνουμε. Την αμαρτία, το σφάλμα, το λάθος να τα στιγματίσουμε όπου υπάρχουν, και ΄γω μαζί σου είμαι, για να γίνουμε καλύτεροι. Αλλά το να διαγράφουμε την Εκκλησία και όλους τους εκπροσώπους της με μια μονοκονδυλιά, ε, αυτό είναι ανήθικο.


Το κράτος κλέβει εσένα και εμένα, φορολογεί την Εκκλησία με το 20% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων!!! Όταν τις τράπεζες της κατεξοχήν κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, της φορολογεί με 10% επί των κερδών. Φορολογεί τις δωρεές των μετρητών προς την Εκκλησία με 10%, όταν ξέρουμε ότι οι δωρεές αυτές γίνονται με σκοπό για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.


Περιμένουν να μαζέψουν από την Εκκλησία χρήματα για να καλύψουν το τεράστιο έλλειμμα του κράτους. ΔΕΝ μας ΠΕΙΘΟΥΝ. Τα χρήματα που θα πάρουν από την Εκκλησία δεν θα πιάσουν τόπο, όπως και τα χρήματα που κατακλέβουν από τον Ελληνικό λαό.


Την Ελλάδα την βούλιαξαν οικονομικά οι πολιτικοί μας, με τις ρεμούλες και τις αρπαχτές. Και δεν κάνουν επιτέλους το αυτονόητο, να ξεκινήσουν τις περικοπές από τους εαυτού τους.


Να μειώσουν το μισθό τους κατά το ήμισυ.


Να μειώσουν τους βουλευτές σε 200.


Και ακόμα, να μαζέψουν τις δημόσιες σπατάλες, τις σπατάλες στην αυτοδιοίκηση, να κόψουν τους προκλητικούς μισθούς των ΔΕΚΟ, να αξιοποιήσουν την ΑΜΥΘΗΤΟΙ περιουσία του Ελληνικού δημοσίου που μένει ανεκμετάλλευτη και καταπατάται από τους επιτήδειου προς ίδιον όφελος.


Πώς να τους πιστέψουμε και να τους εμπιστευτούμε;;;; Πως;;;;;;


Εθελοτυφλούν όσοι δεν αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελληνική κοινωνία που συντελείτε με το φιλανθρωπικό της έργο. Αυτοί που θα νιώσουν πρώτοι την απουσία της Εκκλησίας, από την εξοντωτική φορολόγηση, θα είναι οι πιο φτωχοί συνάνθρωποι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: