Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Η Εκκλησία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από καμία επιδρομή αλλοφύλων μεταναστών

Νομίζω ότι στο θέμα της ιθαγένειας υπάρχει μια παρανόηση και θέλω να την καταθέσω. Δεν θα μιλήσω από την πλευρά του ορθόδοξου ιερέα διότι για την Εκκλησία δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Για τον Θεό όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια. Ο Ορθόδοξος ιερέας δεν μπορεί να ξεχωρίσει Αλβανό, Έλληνα, Πακιστανό ή Ινδό. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους ο Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε πάνω στο Σταυρό. Η Εκκλησία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από καμία επιδρομή αλλοφύλων μεταναστών.


Θα το δω το θέμα ως Έλληνας και "ιθαγενής" αυτής της χώρας. Κατά την ταπεινή μου γνώμη  λοιπόν, το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει δύο σκέλη. Το ένα αφορά τους μετανάστες οι οποίοι ζουν εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, έχουν κάνει οικογένειες, δουλεύουν ως εργάτες,  έχουν ανοίξει επιχειρήσεις, τα παιδιά τους πηγαίνουν στο ελληνικό σχολείο, ζουν και προσφέρουν στο τόπο μας. Αυτούς σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε από το υπόλοιπο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Υπάρχει και το άλλο σκέλος, που αφορά τους λαθρομετανάστες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια κατακλύζουν την χώρα μας από κάθε σημείο του ορίζοντα. Χωρίς έλεγχο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς χαρτιά, χωρίς να ξέρουμε από πού έρχονται και που πάνε. Εξαιτίας αυτής της ανεξέλεγκτης επιδρομής, νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας βλέπει αυτούς τους μετανάστες με πολύ καχυποψία, ως απειλή. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του το Ελληνικό κράτος. Το οποίο ευθύνεται κατά κύριο λόγω για την κατάσταση που βιώνουμε. Επιλογές των πολιτικών μας, μας έφεραν σε αυτό το κατάντημα  . Είναι καιρός λοιπόν να εφαρμόσουμε μια μεταναστευτική πολιτική με σεβασμό στον άνθρωπο, στους μετανάστες και στους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: