Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Μια πρόταση για την "Ώρα της Γης"

Σήμερα το πρωί ενώ βρισκόμουν στο προαύλιο της Εκκλησία στη Κοιλάδα με επισκέφτηκε η κυρία Μπρούστα, λέγοντας μου ότι έχει κάτι να μου πει.

Αμέσως στο μυαλό μου ήρθε η ανακύκλωση και σκέφτηκα: "Λες να θέλει να μου πει κάτι για την ανακύκλωση; Μήπως πήρε την απόφαση ο δήμος Κρανιδίου να την εφαρμόσει;

Ζυγώσαμε στην Εκκλησία και περίμενα να ακούσω τι θέλει. Τότε μου δίνει δύο αφίσες για την" Ώρα της Γης" και το μήνυμα του Δημάρχου κου Δημήτρη Σφυρή. Με ευχαρίστησε και έφυγε. Δυστυχώς τίποτα ακόμα για την ανακύκλωση.........

Τώρα ας πούμε μερικά πράγματα για την "Ώρα της Γης". Καλή είναι η κινητοποίηση αυτή για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος περισσότερο, δεν διαφωνούμε με αυτό. Αλλά νομίζουμε ότι δεν είναι αρκετό. Είναι πολύ λίγο!!!

Έχουμε όμως να προτείνουμε κάτι άλλο στο Δήμαρχο και να τον παρακαλούμε να το εξετάσει.
Να περιορίσει ο δήμος Κρανιδίου την σπατάλη του ηλεκτρικού ρεύματος. Να μην φωτίζει όλα τα βράδια, τους Μύλους, το δάσος στην είσοδο του Κρανιδίου, το σπήλαιο Φράγχθι κ.λ.π. σημεία που δεν είναι απαραίτητα. Να τα φωτίζει τα σαββατοκύριακα των καλοκαιρινών μηνών και τις γιορτές. Αυτό θα δώσει και άλλο νόημα στο όλο περιβάλλον, αλλά κυρίως θα περιορίσει την άσκοπη σπατάλη ενέργειας. Για σκεφτείτε το εκεί στο δήμο.

Να και ένα άλλο πρόβλημα.

Που να στείλω την πρόταση μου για να ενημερωθεί ο δήμος Κρανιδίου και να λάβω και εγώ μια απαντησούλα;;;

Δυστυχώς δεν δουλεύει η ιστοσελίδα του δήμου Κρανιδίου. Κρίμα θα μπορούσε να γίνει πολύ καλή δουλειά μέσα από την ιστοσελίδα του δήμου.

Θα την αναρτήσω εδώ και ευελπιστώ να διαβαστεί από κάποιον που έχει σχέσει με το δήμο Κρανιδίου για να λάβω και εγώ την απάντησή μου.

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύω αποσπασμα απο το ιστολογιο του καλου και ευεσθητοποιημένου γείτονα απο την Οικολογική Εναλλακτική Πρωτοβουλία Ερμιονίδας με τις αποψεις του για την εξηκονόμηση ενέργειας.

Ο Δημος θα επρεπε με απλα βηματα να ειχε δωσει το παραδειγμα στους ιδιώτες.

1.Να μην σπαταλα ηλεκτρικη ενεργεια φωτίζοντας τα αδεια εξοχικά τα βουνα και τις ραχουλες μονο και μονο για να εισπρατει δημοτικα τελη απο την ΔΕΗ και να φορολογει τους πολιτες για ΕΡΤ με ΦΠΑ και αλλα.

2.Να καλυψει ολες τις αναγκες τιου Δημαρχιακου μεγαρου των σχολειων του κεντρου υγειας με φωτοβολταικα ανεμογεννητριες , λαμπες χαμηλης καταναλωσης.

3.Να κανει διμηνιαιες εκστρατίες στους κατοικους για μειωση της καταναλωσης.

4.Να μας απαντησει απο που θα παιρνει ηλεκτρικο ρευμα η (ενεργοβορα ) μοναδα αφαλατωσης της εταιρειας γκολφ που εχει τρελαθει στα δωρακια προς τον δήμο.Τελευταιο ενα αυτοκινητο στην ΔΕΥΑΚ.Θελουμε ρευμα για το γκαζόν;Eιναι σκοπιμη περιβαλλοντικα μια τετοια επενδυση;

5. Να μην φωτιζουμε την σπηλιά στο Φραγχθι με ισχυροτατους ενεργοβόρους προβολεις λες και ειναι η Ακρόπολη την σπηλια τωρα τον χειμωνα την βλέπουν μονο οι Κοιλαδιώτες.

Αντι γι αυτο να ξοδεψουμε λιγα απο τα χιλιαδες ευρω να φτιαξουμε κατι που να προστατευει τις αρχαιολογικες ταφρους απο την καταρευση.Χανονται χιλιαδες χρόνια ιστορίας και κινδυνευουν οι επισκεπτες.Ενα πλαισιο χρειάζεται ποσο κανει’;

Θελουμε να φωτισουμε τη σπηλιά;Μπορουμε να διερευνησουμε ανανεωσιμες μορφες ενεργειας.

Βασικα οι διαφορες ημερες αφιερωματα ειναι απατη.Λειτουργουν σαν αλλοθι σε αυτους που κατα κανονα τις παραβιάζουν.

Και δυστηχως ο Δήμος μας και στον τομεα της ενεργειας υστερεί.Εγω λοιπον που προσεχω πολυ την καταναλωση του ρευματος εκεινη την ημερα θα γυρναω στο Κρανιδι με ενα φακο αναμενο Μερα μεσημερι.Θα ψαχνω να βρω ευαισθητους για το περιβάλλον πολιτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: