Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Απολογισμός ανακύκλωσης χαρτιού στην Κοιλάδα έτους 2009



Τα φετινά στοιχεία του απολογισμού είναι τα εξής:


Από τον Οκτώβριο του 2008 έως και τον Οκτώβριο του 2009 συγκεντρώσαμε 35 τόνους, 905 κιλά χαρτιού προς ανακύκλωση. Από την πώληση του χαρτιού σε εργοστάσια της Αττικής εισπράξαμε 1.457, 43 Ευρώ. Για την διαλογή του χαρτιού, το πακετάρισμα και την μεταφορά προς τα εργοστάσια δαπανήσαμε 1.785 ευρώ. Το υπόλοιπο όπως καταλαβαίνετε και φέτος είναι αρνητικό, -327,57ευρώ.


Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, ότι το όφελος από την ανακύκλωση δεν είναι άμεσα οικονομικό αλλά είναι πολύ σημαντικό για το φυσικό μας περιβάλλον .


Για μια ακόμη φορά συγχαίρω και ευχαριστώ τα παιδιά της Κοιλάδας, τον Αντώνη, τον Μιχάλη, τον Ζαχαρία τον Δημήτρη, τον Παναγιώτη, για την εθελοντική τους προσφορά στην ανακύκλωση χαρτιού. Επίσης ευχαριστώ τον κο Γεώργιο Γκιώνη για την δωρεάν διάθεση του αυτοκινήτου και τον κο Νικόλαο Μωριάτη για την εθελοντική του προσφορά, καθώς και τον αυτοκινητιστή, κο Νικόλαο Μέλλο για την συνεισφορά του.


Συγχαίρω όλους τους επαγγελματίες και πολίτες της Κοιλάδας καθώς και το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο της Κοιλάδας, για την συμβολή τους στην ανακύκλωση χαρτιού και τους ευχαριστώ που δεν έχουν μετατρέψει τους κάδους ανακύκλωσης σε κάδους σκουπιδιών.


Δεν θα αναφερθώ ονομαστικά σε όσους βοηθούν στο έργο της ανακύκλωσης στην ευρύτερη περιοχή, διότι σίγουρα κάποιον θα ξεχάσω και δεν θέλω να συμβεί αυτό.


Συγχαίρω τους ιδιώτες, καταστηματάρχες και φορείς(σχολεία, τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς, ιερούς ναούς κ.λ.π.) από το Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι, τα Δίδυμα και τους Φούρνους, για τον κόπο που καταβάλουν να φέρουν οι ίδιοι τα υλικά τους για ανακύκλωση στο σταθμό ανακύκλωσης στην Κοιλάδα.


Η ενορίας μας εκτός από την ανακύκλωση χαρτιού , συγκεντρώνει για ανακύκλωση κουτάκια αλουμινίου και πλαστικά καπάκια.


Επίσης να σας ενημερώσω ότι ο Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας Κοιλάδας έχει τοποθετήσει ειδικές δεξαμενές στην παραλία της Κοιλάδας για να ανακυκλώνει τα λάδια των μηχανών από τα αλιευτικά σκάφη τους .


Να σημειώσουμε και αυτό, ότι το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών της κας Νεκταρίας Κορφιάτη στην Κοιλάδα ανακυκλώνει ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές .


Ενώνοντας την φωνή μου, με την φωνή όλων των ενεργών πολιτών αυτού του τόπου ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ , τον Δήμαρχο Κρανιδίου, κο Δημήτριο Σφυρή, να αναλάβει τις πρωτοβουλίες αυτές που θα οδηγήσουν στην εφαρμογή - επέκταση της ανακύκλωσης όλων των υλικών, σε όλο το εύρος του δήμου υπό την ευθύνη και την επίβλεψη του δήμου Κρανιδίου. Και υποσχόμαστε ότι θα συνεπικουρήσουμε όλοι μας, ο καθένας από το πόστο του, στην επίτευξη του προγράμματος ανακύκλωσης.


Εμείς με την βοήθεια του Θεού και των συμπολιτών μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.


Ευχαριστώ.


Πρεσβύτερος Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος

Εφημέριος Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κοιλάδας

2 σχόλια:

Βαγγέλης είπε...

Το θέμα της ανακύκλωσης είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους αλλά και το καθένα ξεχωριστά. Η προσπάθεια που καταγράφεται είναι πραγματικά εντυπωσιακή και αυτό αποτελεί κίνητρο για τους υπόλοιπους να συνδράμουν στο έργο αυτό. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτού του είδους τις δραστηριότητες διότι αποτυπώνουν στοιχεία εξέλιξης για τον τόπο μας!
Ελπίζουμε στο μέλλον η συλλογική βοήθεια να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ανώνυμος είπε...

εμείς θα συνεχίσουμε αυτό το υπέροχο έργο και για το περιβάλλον αλλά και για εμάς τους ίδιους!!!! ευεπλιστούμε από τον Δήμο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να κάνει μια κίνηση
μία μικρή θέληση θέλει...... τίποτα παραπάνω , όλοι θα βοηθήσουν