Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


Στην εποχή μας εκτός από τον έντυπο τύπο μια άλλη πηγή πληροφοριών είναι το διαδίκτυο. Εκτός από τις πληροφορίες που παρέχει άμεσα, το διαδίκτυο προσφέρει και ανταλλαγή απόψεων με πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα από κάθε γωνιά της γης φέρνοντας τους κοντά.

Τα blogs είναι ένας τρόπος συζήτησης μεταξύ των χρηστών του internet στα οποία γράφονται σχόλια στο θέμα που έχει αναρτηθεί και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι όχι μόνο η πρόσβαση είναι άμεση αλλά γιατί δίνεται και η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων πάνω στο θέμα. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της blogs, τα οποία περιέχουν πληροφορίες πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος εκτός από τα θέματα προς συζήτηση.

Οπότε είναι πολύ σημαντικό τέτοιες ιστοσελίδες να προστατεύονται και να γίνονται γρήγορα γνωστές στο ευρύ κοινό. Όσοι πιο πολλοί τις χρησιμοποιούν τόσο το καλύτερο. Είναι σημαντικό ακόμα και για τον τουρισμό, καθώς περιέχονται φωτογραφίες και χάρτες της περιοχής κατατοπίζοντας πλήρως τους επισκέπτες που έρχονται κατά καιρούς και οι οποίοι καταφεύγουν στο διαδίκτυο για σύγκριση όχι μόνο τιμών αλλά και αξιοθέατων και υπηρεσιών διασκέδασης.

Εφόσον λοιπόν μπορούμε εύκολα να έχουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο ας βοηθήσουμε την περιοχή μας συμμετέχοντας στα blogs και κάνοντας τα γνωστά. Μην μένουν στο περιθώριο τέτοιες ευκαιρίες για προβολή της περιοχής μας. Όσο πιο πολλές ιστοσελίδες τόσο το καλύτερο.


Ευχαριστούμε τη Δέσποινα Δημότση για το δημοσίευμα,

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οντως τα ιστολόγια(η κ.Δημότση τα ονομάζει με την αγγλικη του ονομασια εμεις διαλέγουμε την ελληνικη λέξη) είναι χώρος ο οποίος φιλοξενεί τον καθένα...απο τις δημοσιευσεις και τα σχολία μπορείς να μάθεις, να αντιδράσεις, να διαφωνήσεις, να αποστασιωποιηθείς προσωπικώς απο ενα θέμα που σε αφορά...είναι οι σύγχρονες εφημερίδες και περιοδικά!αξίζει να είμαστε δίπλα σε κάθε ιστολόγο που εκθέτει τον δικό του λόγο με διάθεση προώθησης του διαλόγου που γίνεται έτσι κτήμα δημόσιο και με πρόσβαση του καθενός σ' αυτο το "ιστολογικό" γεγονός!