Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Η Μητρόπολη Κορίνθου αρωγός στην πυροπροστασία του νομού


4ο Πυροσβεστικό όχημα δωρίζει η Ι.Μ. Κορίνθου


Πηγή: Romfea.gr



Ο κ. Διονύσιος τελεί αγιασμό Την 25η Οκτωβρίου ημέρα της εβδομάδος Σάββατο και ώρα 11.30 π.μ. στον Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, θα παραδώσει στο Δήμαρχο Στυμφαλίας κ. Κων/νο Λέγγα, Πυροσβεστικό Όχημα, ελαφρού τύπου, πλήρως εξοπλισμένο, δωρεά της Αποστολικής Εκκλησίας της Κορίνθου.

Ως γνωστόν το εν λόγω Πυροσβεστικό Όχημα, είναι το τέταρτο που παραδίδεται, αφού την 20η Ιουλίου ε.ε. η Μητρόπολη δώρησε και άλλα τρία πανομοιότυπα του σημερινού αυτοκίνητα, στους Δήμους Τενέας, Φενεού και Σικυώνος.

Οι προσφορές αυτές, σηματοδοτούν ένα συμβολισμό, με πολλές παραμέτρους και αποδεικνύουν στην πράξη την περιβαλλοντολογική ευαισθησία του Μητροπολίτη μας, καθώς επίσης και την κατά το δυνατόν συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την προστασία του επαπειλούμενου να καταστραφεί ολοσχερώς πανέμορφου Κορινθιακού δασικού πλούτου, από τους πάσης μορφής πυρομανείς, και τους οικοπεδοφάγους, που εν πολλοίς τα έχουν αποψιλώσει, για έκνομους και ιδιοτελείς σκοπούς. Αλλά πέραν των άλλων η ενέργεια αυτή έχει διδακτικό χαρακτήρα.

Θέλει νά συμβάλλει ώστε να υπάρξουν και άλλοι μιμητές πού ευτυχώς, έστω δειλά, άρχισαν να υπάρχουν στο Νομό μας.

Η δωρεά τέλος προς του Δήμους, δεν είναι καθόλου τυχαία, γιατί στοχεύει στην ενίσχυση του Εθελοντικού θεσμού της δασοπροστασίας, που όπως αποδείχτηκε στην περιοχή μας, συστήθηκε και ενεργοποιήθηκε προγραμματισμένα από τους οικείους Δήμους, τα δε αποτελέσματα, κατά το εφετεινό καλοκαίρι, ήταν πασιφανή και αισιόδοξα.

Η Εκκλησία της Κορίνθου, πιστεύει και γι᾿ αυτό έχει υιοθετήσει και τον εθελοντισμό. Θέλει και τους Ιερείς της, να συμμετέχουν στον αναγκαίο αυτό θεσμό, γι᾿ αυτό ως γνωστόν προσκάλεσε 50 ιερείς, που προσήλθαν και εκπαιδεύτηκαν από επιστήμονες στις Πρώτες Βοήθειες, στις πυρκαγιές και στην πρόληψη από ναρκωτικές ουσίες, και είναι έτοιμοι πλέον εθελοντικά να προσφέρουν στις ενορίες τους.

Γνωστοποιείται επίσης, ότι η επιλογή της προσφοράς των τεσσάρων Πυροσβεστικών οχημάτων, στους ισάριθμους Δήμους, ήτοι του Δήμου Τενέας, Φενεού, Σικυώνος και Στυμφαλίας, έγινε με αυστηρά κριτήρια, από το θεσμοθετημένο κορυφαίο όργανο της Ιεράς Μητρόπολης, που είναι το Μητροπολιτικό της Συμβούλιο, το οποίο και αποφάσισε ομόφωνα.

Στην ακολουθία του αγιασμού και στην τελετή της παράδοσης είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως ειναι ενας απο τους λιγους κανονικα τετοια παραδειγματα πρεπει να ακολουθουνται........
μπραβο

Ανώνυμος είπε...

ε οχι και ενας απο τους λιγους που κανουν το αγαθο στη ζωη τους...
ειναι ενας απο τους πολλου καλους και θεοφοβουμενους κληρικους μας!
συγχαρητηρια στον Μητροπολιτη Κορινθου κύριο ΔΙΟΝΥΣΙΟ!
λ i γ ο ι ειναι αυτοι που σκανδαλιζουν με τη ζωη και τα πλουτη τους!