Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Σοβαρό ατόπημα από την εφημερίδα "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"


Βεβήλωση της αγιογραφίας του Τιμίου Προδρόμου από την εφημερίδα "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ"



Ανήμερα της εορτή της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου πολιούχου του Κρανιδίου η φυλλάδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ έκανε ένα δώρο στους Κρανιδιώτες.

Δημοσίευσε φωτογραφία της παλαιάς εντοιχισμένης τοιχογραφίας της αποκεφάλισις του Αγίου Ιωάννου που βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Ναό του Κρανιδίου και στην θέση της Τιμίας κεφαλής του, με φωτομοντάζ, τοποθέτησε την κεφαλή της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κρανιδίου αξιότιμης κας Αγγελικής Αλεβίζου!

Παρομοιάζοντας την αποπομπή της κας Αλεβίζου με τον αποκεφαλισμό του Αγίου Ιωάννου.

Η φωτογραφία από την εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ


Επειδή ενόχλησε την αισθητική μας και προσέβαλε την πίστη μας, καταθέτω τα παρακάτω.

Τα σύμβολα της πίστεώς μας δεν είναι αντικείμενα δημοσιογραφικής εκμετάλλευσης αλλά ούτε και πολιτικής. Δεν αλλοιώνονται για να επιτευχθούν αλλότριοι σκοποί. Ζητάμε τον σεβασμό της Θρησκευτικής μας ελευθερίας και των θρησκευτικών μας συμβόλων από όλους, όπως άλλωστε είμαστε υποχρεωμένοι και εμείς να σεβαστούμε τα σύμβολα κάθε γνωστής θρησκείας. Αυτό δεν σημαίνει ανελευθερία, ή λογοκρισία, σημαίνει σεβασμός στα πιστεύω του κάθε ένα από εμάς.



11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΟΜΕΘΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΑΣ!ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ...ωσ προς την παραποιηση της απεικονισης της τοιχογραφίας του αγίου Ιωάννου μας!
π. Ιερόθεος Λουμουσιώτης

Ανώνυμος είπε...

αν και σωστη η τοποθετηση σας
με τα τοσα ακυρα που εδω και καιρο συμβαινουν με πρωταγωνιστες καποιους απεσταλμενους του θεου εις βαρος του ελληνικου λαου που με τοσο κοπο τα βγαζει πλεον περα, καλυτερα θα ηταν να εστιαζαμε ολοι εκει και οχι σε ενα εξωφυλλο εφημεριδας που απλα κανει σατυρα.....υπαρχουν πολυ σοβαροτερα προβληματα στο εσωτερικο της εκκλησιας για να ασχοληθουμε και οχι η κορφη του παγοβουνου

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Μουσταϊρα,

Μετά λύπης είδαμε το φύλλο 751 της εφημερίδος σας, ο “Παρατηρητής”, το οποίο στο εξώφυλλο, του μετά θρασείας και ανευλαβούς διαθέσεως εξεικόνιζε, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού μας, την τοιχογραφία του εορταζομένου γεγονότος της αποτομής της τιμίας -του Πολιούχου μας Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού αγίου Ιωάννου- Κεφαλής.
Στη θεση δε της αγίας Κάρας της επί πίνακι ευρισκομένης δια τον έλεγχον παρανομίας – αμαρτίας εκθέσμου και εκνόμου (ως ήτο η υπόθεσις της Σαλώμης της ορχησαμένης ενώπιον του Ηρώδου), είχε τοποθετηθεί η κεφαλή μιάς κυρίας (καθόλα εριτίμου και ευγενούς άνευ δε ηδικής της υπαιτιότητος).
Αυτό δε δια τους κατοίκους του Κρανιδίου και απάσης της περιοχής είναι πράξις προσβλητική και αήθης.
Παρακαλούμεν δε να ανασκευάσετε και να ζητήσετε συγγνώμη : εν πρώτοις από τον “μέγαν εν γεννητοίς γυναικών”, τίμιο Πολιούχο και Προστάτη μας, ά γ ι ο Ι ω ά ν ν η τον Πρόδρομο, κατά δεύτερον δε από τους φιλοπροδρομίτες κατοίκους της περιοχής και της πόλεως του Κρανιδίου ιδιαιτέρως.

Μετά τιμής,




π. Ιερόθεος Ιωάννου Λουμουσιώτης,
ο εκ Κρανιδίου

Υ.Γ.: Σεις, κύριε, με τον τρόπον Σας θα κρίνετε πως θα ανασκευάσετε την γενομένην τολμητίαν!
Να σας έχει ο Κύριος, ταις λιταίς του Βαπτιστού Του, αγίου Ιωάννου πάντοτε υγειή και χαρούμενον.
π. Ι.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΤΥΡΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕ ΚΑΙ ΕΞΟΒΕΛΙΖΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΕΣΑΣ ΥΒΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΦΥΣΙΚΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ (ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΣΑΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜα...E-MAIL : ierotheosl@gmail.com)ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ!
ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΝΑ ΤΟΝ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΛΕΥΗ ΤΟΥ ΧΥΔΑΙΟΥ ΟΧΛΟΥ!!!
π.Ιερόθεος Λουμουσιώτης

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει και η Δέσποινα και γίνεται διάλογος....

Ανώνυμος είπε...

καλημερα σας
θα ηθελα να επισημανω πως η σατυρα ειναι εδω κ παρα πολλα χρονια επι εποχη αμαν στον αντ1 δεν ξεκινησε απο τον λαζοπουλο
φυσικα αν υπηρχε υβρις θα εκανα κ γω τις ενεργειες μου αλλα η σατυρα ειναι λιγο διαφορετικο κομματι.....οπως και η δημοσιογραφια
εγω σταθηκα κ στα ακυρα που συμβαινουν τις τελευταιες μερες κ εδω κ χρονια
δεν μπορει η εκκλησια να πλουτιζει ενω ο χριστος ηρθε στην γη με ενα χειτωνα και παμπτωχος
δεν μπορει να πεθαινουν ανθρωποι κ μερικοι μοναχοι να ειναι κολλητοι με υπουργους με σκοπο την πωληση της περιουσιας του κρατους
αυτα ναι ειναι υβρεις
υβρεις εναντι αξιοπρεπειας και πιστης στη θρησκεια
αυτα ειναι η βεβηλωση στη θρησκεια

Ανώνυμος είπε...

Οι γενικεύσεις δεν καταλήγουν σε σωστά συμπεράσματα. Δεν μπορούμε να λέμε η Εκκλησία και να ισοπεδώνουμε τους πάντες. Δεν είναι δίκαιο. Εκκλησία είμαι και εγώ, Εκκλησία είσαι και εσύ, ο βαπτισμένος χριστιανός. Όταν μερικοί μοναχοί είναι κομπιναδόροι και κλέβουν και καταχρώνται την περιουσία του δημοσίου, δεν είναι όλη η Εκκλησία αυτή που καταχράται η κλέβει………. Γιατί η ίδια Εκκλησία είναι αυτή που δίνει οικόπεδα για να κτιστούν νοσοκομεία χωρίς να πάρει δεκάρα τσακιστή, ταΐζει συνανθρώπους μας , τους ντύνει, τους βρίσκει σπίτι να μείνουν, τους πληρώνει δάνεια στις τράπεζες, πληρώνει φροντιστήρια σε πολύτεκνες οικογένειες, είναι στο πλάι πολλών συνανθρώπων μας. Δεν είναι η Εκκλησία για «πέταμα» μερικοί από εμάς αποκοπήκαμε από το σώμα της Εκκλησίας, αφού κοιτάξαμε το δικό μας συμφέρων, την πάρτη μας, για να κονομήσουμε. Δεν το κάνουν όλοι αυτό. Όσοι το κάνουν είναι καταδικαστέοι και διαπράττουν ύβρη απέναντι στο Θεό της Αγάπης …..όπως λέει και η αγαπητή φίλη μας….. ας μην τα ξεχνάμε αυτά.

Ανώνυμος είπε...

NTΡΟΠΗ!!!Σε αυτούς που το έχουν κάνει!!!Απαράδεκτοι!!!Δεν έχουν το δικαίωμα,δεν μπορούν !!!Να διασύρουν έτσι, τον κόσμο και να τον διαπομπεύουν,έτσι κατα αυτόν τον τρόπο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε: το ΝΤΡΟΠΉ που πάει; δεν διευκρινίζεις....

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕΤΕ! ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΣ…ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΜΨΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΣAS ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ BLOG modern-father.blogspot.com!
ΤΟ ΠΕΡΙ ΣΑΤΥΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ…ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΣΑΤΥΡΑ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΗΣ…ΑΛΛΑ ΚΑΤ’ ΕΜΕ Η ΣΑΤΥΡΑ ΤΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ) ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ…ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΖΟ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ…ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΩΣ ΔΩΡΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ…
ΤΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΜΑΙ…ΟΥΔΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ…ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ Ο Π Ρ Ο Δ Ρ Ο Μ Ο Σ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΑΝΘΑΝΕ ΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ (ΠΑΡΑ)ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ!
ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥΣ…ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ…ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ (ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΗ ΕΡΕΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟ ΣΑΝΙΔΑ)!
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ…ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥ…ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΚΤΟΣ (ΑΠΟ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ)…ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΜΟΥ ΜΕΡΙΔΟΣ…ΑΡΑ ΟΤΙ ΘΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ…
ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΑ Ο Τ Ρ Ο Π Ο Σ ΖΩΗΣ…ΠΟΛΛΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟΤΕΡΟΙ (ΑΣΚΗΤΙΚΟΤΕΡΟΙ) ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΩΝ (BUSSINES MONK) AN ΟΛΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΤΙ ΙΣΧΥΟΥΝ…ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ…

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΒΑΖΩ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΕΝΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣΘΕΝΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ (ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕ Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ)!
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Η ΥΨΩΣΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

"Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των
εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19."

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρθρο 5α.παρ.2

http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/default.htm
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΤΥΧΑΙΑ..ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!