Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Είναι ήδη πολύ άργα...

Καλώς ήρθες αγαπητέ γείτονα!!!

Έχω την γνώμη ότι πρέπει να ρίξουμε το βάρος της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας σε πέντε βασικούς άξονες. Να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και να επιμένουμε για την λύσει τους.
  1. Νερό. Διαχείριση υδάτινων πόρων. Βιολογικός καθαρισμός. Ανάβαλος. Εργοστάσιο αφαλάτωσης.
  2. Προστασία του Περιβάλλοντος. Σκουπίδια, χωματερές. Γήπεδα γκολφ Προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος στα λιμάνια.
  3. Οδικές αρτηρίες. Από και προς το Ναύπλιον και την Αθήνα. Τοπικό επαρχιακό Οδικό δίκτυο.
  4. Υγεία. Επέκταση, αναβάθμιση και στελέχωση του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.
  5. Πολιτισμός Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Αρχεολογική χώροι. Μνημία.

Αγαπητέ φίλε μας προσπερνά ή εποχή μας με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Προγραμματίζουμε ένα έργο για σήμερα, το ξεκινάμε μετά από πέντε χρόνια, το ολοκληρώνουμε μετά από άλλα πέντε και τότε αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μας κάνει, γιατί είναι ξεπερασμένο για την εποχή που ολοκληρώθηκε!!!

Πώς τα καταφέρνουμε έτσι;

Τι συμβαίνει με μας του Έλληνες;

Δεν σου κρύβω ότι απογοητεύτηκα λίγο. Μπήκα στην ιστοσελίδα του δήμου Κρανιδίου τις προάλλες και διάβασα το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου μας. Καλή δουλειά, περιλαμβάνει τα πάντα. Αλλά αυτά είναι τα βασικά που έπρεπε ήδη να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από λόγια έχουμε χορτάσει, ΕΡΓΑ θέλουμε να δούμε, πρέπει να το καταλάβουν όλοι ποια. Έχουμε μείνει πίσω.

θα τα ξανά πούμε..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΕΥΘΕΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΤΕΛΟΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ ΟΠΩΣ:
1)ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ
2)ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟ Ή ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΡΠΑΞΟΥΝ
3)ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ Κ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ
4)ΠΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΧΙ.

ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, Ή ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ.

sikam είπε...

Καλέ μου φίλε
Πράγματι επεσείμανες μιά αδυναμία στις χτεσινές μου σκέψεις.
Προχωράω και εγω βήμα βήμα συζητάω προβληματίζομαι,και να σου πώ πολύ πιο ειδικοί απο εμας τους δυό δεν εχουν ξεκάθαρες λύσεις η ακόμα οταν υλοποιειται μια σκέψη διαπιστώνουν τα προβλήματα της.
Οσον αφορά τις ΑΓ.Φυσικά η μείωση της κατανάλωσης παντού επιβάλλεται γιατί οι πόροι ο χώρος τα υλικά φθίνουν.Αυτή η μείωση θα γίνει η συνειδητά απο ολους, η με καταστολή απο τους δυνατούς πάνω στους αδύνατους.Δεν προκειται για σενάριο αλλα για πρακτική που ηδη εφαρμόζεται.Εσυ και εγω εχουμε διαδύκτιο ενω κάποιοι δεν εχουν νερό να πιούν.Ακόμα η λογική που αναζητώ ειναι πώς θα περάσουμε στην οικονομία των πολιτών αντί των εμπόρων.Δίπλα στις κεραίες των τηλεοράσεων μπορεί κάθε σπιτι να εχει το φωτοβολταικό του και την ΑΓ για οικιακή κατανάλωση αλλά και πώληση στον κεντρικό φορέα.Συνεταιρισμοί καταναλωτών μπορούν να συνεργάζονται με αγρότες της περιοχής τους για παραγωγή βιολογικών προιόντων(παλιά σκέψη που δεν συνεχίστηκε)ηδη γίνεται στην Ιαπωνία.Μικρά φράγματα νερού αντί για πελώρια θηρία με συνέπειες στο περιβάλλον.Δεν ειμαι υπέρ της γκρίνιας.Βεβαίως και υπάρχουν λύσεις.
Χαιρετω θα τα πούμε πάλι