Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Μας ξάφνιασαν τα δημοσιεύματα για τη Μητρόπολη μας


«ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι θα έχει τους λόγους του ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ να δείχνει τέτοια επιμονή στο θέμα του ξεπουλήματος μιας τεράστιας έκτασης 23.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Ερμιονίδας, γι’ αυτό και παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων, του Τύπου, αλλά και μέσα από την Ιεραρχία, επανέρχεται για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνοντας τη φήμη ότι ασχολείται με πείσμα και επιμονή με τις «ιερές μπίζνες» και το εκκλησιαστικό real estate… κόντρα μάλιστα στην εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για προτεραιότητα στο φιλανθρωπικό έργο.»

http://ecclesianet.blogspot.com/2008/04/blog-post_7174.html


Αγαπητοί μου φίλοι, όσοι διαβάσαμε στο παρόν της Κυριακής 6 – 4 ε.ε. εξεπλάγημεν διότι το δημοσίευμα αναφέρεται στην τοπική μας Εκκλησία και στον Επίσκοπο μας! Μας φάνηκε ιδιαιτέρως απίθανο ο πρωταγωνιστής των λεγομένων και καταγεγραμμένων στο ανωτέρω δημοσίευμα και στην από ανάρτηση παραπομπή του ανωτέρω κειμένου να είναι ο Μητροπολίτης μας κύριος Εφραίμ!!!


Από έκπληξη οδηγηθήκαμε σε στενοχώρια και δυσθυμία για τους ανθρώπους εκείνους που αναφέρονται στον Ύδρας Εφραίμ και μάλλον δεν τον έχουν συναναστραφεί ποτέ ή δεν τον γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς!

Ο Επίσκοπος Εφραίμ, είναι ένας κληρικός που πορεύεται ως μοναχός (γι’ αυτό και του κάνατε ως δώρο το παρόν και του «Παρόν»-τος δημοσίευμα την ημέρα μνήμης ενός των μεγαλυτέρων ασκητικο-θεολογικών μορφών ανά τους αιώνες), ζει σαν μοναχός χωρίς υπηρεσίες και αυλή, χωρίς κόλακες και ξεσκονίστρες του κρασπέδου των ιματίων του, άνευ σωματοφυλάκων και χωρίς την συνοδεία πολλών ανθρώπων, περιβάλλον του Μητροπολίτου είναι όλο το ποίμνιο του και όλοι οι κληρικοί Του!


Δεν έχω συνεννοηθεί με τον Επίσκοπο να απαντήσω εκ μέρους του αλλά με συνέχει αγανάκτηση «ου η τυχούσα», για την γραφίδα εκείνη που χάραξε τις παραπάνω στα εισαγωγικά γραμμές!


Ο Ύδρας πότε δεν ασχολήθηκε με business και εκκλησιαστικό lifestyle, είναι ένας επίσκοπος που ως πατέρας πνευματικός του ποιμνίου του αγωνίζεται για την πνευματική του πρόοδο, αλλά και ως επίσκοπος στις ευθύνες του τις ποιμαντικές ευρίσκεται και η αξιοποίηση ενός εκκλησιαστικού κτήματος το οποίο και θα οπλίσει την ιερά Μητρόπολη με δικά της χρήματα και θα κινείται άνετα και η ίδια και τα ιδρύματα της ιεράς Μητροπόλεως!


Το δε κτήμα θα ενοικιαστεί και θα βοηθήσει οικονομικά τα νοσοκομειακά ιδρύματα της Ύδρας (του οποίου την πλήρη επίβλεψη και φροντίδα έχει ο Μητροπολίτης και η τοπική Εκκλησία) και της Αιγίνης (στο οποίο και προεδρεύει) και το Γηροκομείο της Ύδρας! Επίσης και πολλές ανάγκες των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως θα λυθούν άνευ άλλης συνδρομής…με λίγα λόγια τα χρήματα από το Μετόχι (κτήμα μοναστηριακό το οποίο διαχειρίζεται προς όφελος της η τοπική Εκκλησία) θα είναι τα «καύσιμα» ενός σύγχρονου και ευέλικτου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου όπως θα είναι αν επιτευχθεί η επινοικίαση του κτήματος, και του οποίου το «σκάφος» θα κινείται ευέλικτα και άνετα!


Δεν ξέρω αν υπάρχουν άνθρωποι και δη χριστιανοί που να θέλουν αντί να πορεύεται σύγχρονα και ανεξάρτητα η ιερά Μητρόπολη μας να είναι ουραγός και επαίτης διαφόρων κρατικών ή κρατικοδίαιτων οργανισμών.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κύριος Εφραίμ θέλει το καλό της Μητροπόλεως μας και στην παρούσα φάση είναι καλή η ενοικίαση η οποία και θα αποδώσει χρήματα στο ταμείο της Επισκοπής για την ανεξάρτητη και άνετη δράση της Μητροπόλεως!


π. Ιερόθεος Λουμουσιώτης,

Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας.

Ευχαριστούμε τον π. Ιερόθεο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε εδώ για το αποτέλεσμα της επαναληπτικής Δημοπρασίας για το Μετόχι
http://hydra-in.blogspot.com/