Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ας μας πει κάποιος από τον Δήμο Ερμιονίδας...

...γιατί δεν μαζεύετε  τουλάχιστον τα ανακυκλώσιμα; Αφού όπως ισχυρίζεστε  ανακύκλωση γίνεται. Δεν λέω για τώρα, πού όλα είναι ανακατεμένα. Αλλά για  την πρώτη , δεύτερη μέρα που τα σκουπίδια έμειναν στους κάδους.


Και κάτι ακόμη. Θα σας πω τι διαπίστωσα εγώ από την συνάντηση της Δευτέρας για τα σκουπίδια στο Λύκειο Κρανιδίου.


Το πρόβλημα το σκουπιδιών δεν λύνεται σε τοπικό επίπεδο, διότι πλέον οι περισσότερες εξουσίες έχουν μεταφερθεί από τους δημάρχους στους περιφερειάρχες. Αυτό φαίνεται
 ξεκάθαρα από την αλληλογραφία του Δήμου με την Περιφέρεια. Το παραδέχθηκαν και οι ομιλητές στην συνάντηση. Ο περιφερειάρχης  και η κεντρική κυβέρνηση  λύνουν ή δένουν τα χέρια των δημάρχων ανάλογα με τα  συμφέροντα τους. Το είχαμε επισημάνει  αυτό και σε προηγούμενες παρεμβάσεις μας.

Κανείς θεσμικός παράγοντας (δήμαρχος, πολιτικές παρατάξεις, σύλλογοι κ.λ.π. ) δεν μπορεί από μόνος του να λύσει το πρόβλημα το σκουπιδιών. Γι' αυτό καλό είναι να σταματήσουν οι στείρες αντιπαραθέσεις   και να υπάρξει ομόνοια και ομοψυχία αν θέλουμε να μας πάρουν στα σοβαρά αυτοί  που διαχειρίζονται τις τύχες μας.

Στα λόγια είμαστε όλοι καλοί, αυτό είναι μια κοινή διαπίστωση. Στην  υλοποίηση  των λόγων μας είμαστε, οι περισσότεροι ελλιπείς. Από λόγια χορτάσαμε θέλουμε επιτέλους να δούμε και την λύση στο θέμα τον σκουπιδιών.

Καταφέρεστε κατά των πολιτών, ότι δεν είναι ενεργοί και ενημερωμένοι σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης. Τρομάρα σας, όσοι τα λέτε αυτά. Οι πολίτες είναι  πολύ πιο μπροστά από εσάς κατά μεγάλη πλειοψηφία. Ό,τι γίνεται σε αυτό τον τόπο γίνεται από τον εθελοντισμό και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Όταν οι θεσμικοί παράγοντες απαξιώνουν με την προχειρότητα, την ανευθυνότητα και την αδιαφορία τους  την ανακύκλωση, να μην περιμένουν από τους πολίτες  να  τους  ακολουθούν  σαν  πρόβατα. Οι πολίτες  ψάχνουν  να  βρουν  τρόπους να  αντιδράσουν.... 

Σέβομαι τις αντιδράσεις των πολιτών για την  παράνομη  χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου και συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Ο τόπος αυτός  δεν μπορεί να δεχθεί άλλα σκουπίδια. Και αυτά που έχει είναι επικίνδυνα για την υγεία όλων μας. Ξέρω ότι με τις κινητοποιήσεις  σας  θέλετε να  πιέσετε τους θεσμικά αρμόδιους για να δώσουν  λύση  στο πρόβλημα. Εις μάτην κοπιάζεται. Δεν ενδιαφέρονται για σας, για μας, για κανένα.   

Ξέρω και κάτι άλλο και θέλω να το πω. Η κοινή λογική λέει: Όταν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε δυο κακά, λογικό  είναι  να διαλέξει το λιγότερο κακό.  Από  τα  έχεις  έναν  δήμο  Ερμιονίδας από άκρη σε άκρη μία τεράστια χωματερή εν μέσο καλοκαιρινής περιόδου, φρόνιμο και  λογικό  είναι  να  περιορίσεις το  πρόβλημα  προσωρινά  σε   μια  παράνομη  χωματερή, εφόσον δεν μπορείς άμεσα, τώρα  δηλαδή,  να λύσεις  το   μεγάλο  θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Οι προτάσεις μου είναι οι εξής:

Άνοιγμα της παράνομης χωματερής στο Κάμπο για την μεταφόρτωση  των σκουπιδιών  προς το ΧΥΤΑ Φυλής. Αυτό είναι μια ασπιρίνη στον ΚΑΡΚΙΝΟ των σκουπιδιών, το ξέρουμε, άλλα είναι το μόνο που θα βοηθήσει  άμεσα.

Ταυτόχρονα, όχι επανάπαυση, άλλα δυναμικές  κινητοποιήσεις  του Δήμου Ερμιονίδας σε συνεργασία με   όλες τις  παρατάξεις που έλαβαν μέρος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, για να μεταφέρουμε το πρόβλημα στο "γήπεδό τους" και να γίνουμε "ορατοί" από τους ιθύνοντες. 

Μετάβαση με πούλμαν (1,2,3....και 4...)  στα  γραφεία  της  περιφερικής  ενότητας Αργολίδας και συμβολικό αποκλεισμό της,  με τα ανάλογα ΔΩΡΑ!!!!!!! από την Ερμιονίδα σε δέματα ή χύμα (λάδι, ψάρια, γάλα,...και διάφορα άλλα) Δημοσιοποίηση του προβλήματος σε όλα τα επαρχιακά μέσα σε ζωντανή σύνδεση.......και μετά βλέπουμε.........

π. Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος

Δεν υπάρχουν σχόλια: