Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Οι παρανομίες των "Βασιλιάδων"

Αγαπητοί φίλοι του διαδικτύου που αναδεικνύεται το θέμα της παράνομης προβλήτας του βασιλιά της Ολλανδίας στην περιοχή Δορούφι του δήμου Ερμιονίδας, πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι ο ΜΟΝΟΣ που παρανομεί. Υπάρχουν πολλοί Ελληνες "Βασιλιάδες" που έχουν κάνει ή κάνουν την ίδια ακριβώς παρανομία. Καλό είναι λοιπόν  να  αναδεικνύουμαι  και αυτές τις περιπτώσεις, τώρα που ξεκίνησε αυτή η κουβέντα. Μια βόλτα από την Κοιλάδα μέχρι το Θυνί θα σας πείσει για του λόγου το αληθές. 

Γιατί άραγε τόσο ενδιαφέρον μόνο για τις εισαγόμενες παρανομίες;

Τα παραπάνω τα έγραψα με αφορμή αυτό το νέο δημοσίευμα από τους Ιχνηλάτες Ερμιονίδας  

...............................................................................................

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη βίλα του Ολλανδού βασιλιά στο Πόρτο Χέλι


Την παράνομη εκχώρηση δημόσιας παραλίας στο Δορούφι του Δήμου Ερμιονίδος με Κοινή Υπουργική Απόφαση, προς όφελος ιδιωτικής βίλας του Ολλανδού Βασιλιά καταγγέλλουν με ερώτησή τους εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι με την ΚΥΑ εγκρίθηκε η αδειοδότηση, «κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη» και επικαλούμενοι το «δημόσιο συμφέρον», εγκατάστασης συστήματος ασφαλείας και λιμενικών εγκαταστάσεων σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Βίλεμ-Αλεξάντερ Κλάους, πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Ολλανδίας και νυν βασιλιά της Ολλανδίας, στο Δορούφι του Δήμου Ερμιονίδος. Επιπλέον, όπως αναφέρουν "το συγκεκριμένο ακίνητο δεν είναι πρεσβεία ή προξενείο χώρας, δηλ. ξένο από την άποψη της κυριαρχίας έδαφος, για το οποίο προβλέπονται πλήρη μέτρα προστασίας, αλλά ιδιωτική βίλα, άρα από την άποψη της έννομης τάξης δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος δημοσίου συμφέροντος, που να δικαιολογεί μια τέτοια παράνομη απόφαση «κατάληψης» και ουσιαστικού εγκλεισμού της παραλίας μπροστά του".
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: