Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Στηρίζουμε την ΠΑ.ΠΟ.ΕΡ. και συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Διαδικτυακή Διαμαρτυρία.

                                   


    Click στην εικόνα για να συμμετάσχουμε στην Πανελλαδική Διαδικτυακή Διαμαρτυρία
Πηγήhttp://planetermionida.wordpress.com/

H Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας , δρά και παρεμβαίνει στην Ερμιονίδα ,μια  όμορφη περιοχή της Ελλάδας,με μεγάλο και μοναδικό παραλιακό  μέτωπο που έχει πληθώρα παρανομιών σχετικα με κατασκευές που φτιαχτηκαν σε μια νύχτα.(παράνομα λιμάνια,περιφράξεις,κατασκευής αποκοπής της πρόσβασης της παραλίας κλπ) εκφράζει την αντίθεση στην νομοθετική απόπειρα της Κυβέρνησης να νομιμοποιήσει αυθαιρεσίες δεκαετιών ημετέρων ατομικών ή επιχειρηματικών συμφερόντων και να  ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των παραλιών,
Καλεί όλους τους κατοίκους να περιοχή ς μας να κινητοποιηθούν άμεσα και να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που αντίκειται σε συνταγματικές αρχές και σαν κύριο σκοπό έχει το ξεπούλημα της φυσικής μας ομορφιάς και  τον περιορισμό της πρόσβασης στις  ακτές μας.

Στην περιοχή μας ,δεκάδες τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης κατασκευών (λιμένων,περιφράξεων κλπ) στη ζώνη της ακτής  μένουν εκκρεμείς με αστείες αιτιλογίες.
Πίσω απο την καθυστέρηση φυσικά βρίσκεται η εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων ( η ευθύνη όλων των επιπέδων της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πολύ σοβαρή).Σε αρκετά σημεία ,για να κάνεις  μπάνιο πρέπει να απαντήσεις σε ερωτήσεις ιδιωτικών αστυνομικών,να δεχτείς απο νουθεσίες ,μέχρι απειλές,να αντιμετωπίσεις σκυλιά που αφήνονται για να σε φοβίσουν.
Το κράτος έρχεται παραμονές εκλογών (όχι τυχαία) τώρα να επιβραβεύσει όλη αυτη την  την παρανομία και την ασυδοσία με αυτο το σχέδιο νόμου.
Αυτο το νομοσχέδιο ,χτυπά καίρια ειδικά  την ήδη επιβαρυμένη  Ερμιονίδα μας
Παραλίες ,όπως ο Σαλάντι,η Κορακιά,το Ποδάρι,Το Σεντόνι,ακόμη και η Κουβέρτα και η Βερβερόντα  θα μπορούν να μετατραπούν σε προσβάσιμες μόνο με πληρωμή .Πλήθος κατασκευών θα μπορούν να  αναπτυχθούν στη παραλιακή ζώνη ακόμη και μέσα στη Θάλασσα.Ο Δήμος  Ερμιονίδας ουτε θα γνωμοδοτεί κάν στις αποφάσεις αυτές.
Καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού  κ.Μανιάτη(Υπουργός ΥΠΕΚΑ) και κ.Ανδριανό να πράξουν το καθήκον τους και να μην συναινέσουν στο “εγκλημα” .
Καλούμε τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις , να πάρουν θέση υπέρ των συμφερόντων των πολιτών
Το Σωματείο είναι σε πλήρη συνεργασία και συμμετέχει  στο πανελλήνιο κίνημα περιβαντολλογικών οργανώσεων
ενάντια  στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου και ζήτα την άμεση αποσύρση του

Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: